Több vízpartot a lakosságnak!

From 2015. szeptember 06. 22:12

Múlt héten a testületi ülés után a Facebook oldalamon közzétettem egy beszámolót, amiben említettem, hogy a témákat külön fogom kivesézni... nos itt a következő téma, ami a szívügyünk: Kis-Duna partja

 

Folyamatosan kampánytéma a Kis-Duna partjának rendbetétele. Aztán amikor vége a választásnak, valahogy mindig elfelejtődik...

Így történt ez a legutolsó testületi ülésen is, amikor az alábbi napirendi pont került szavazásra:

Ádám Jenő stny. 4396. hrsz. alatti ingatlant terhelő elidegenítési tilalom törlése
Mondanom sem kell, hogy mivel szívügyem a vízpart, ezért már alig vártam, hogy ez a 29. napirendi ponthoz érjünk. Most fényezhetném magam, mint más ellenzéki képviselő, hogy csak én jártam utána, csak én szólaltam fel, vagy akár azt is írhatnám, hogy csak nekem jutott eszembe az ötlet, de ezt inkább ráhagyom a lájkvadász "munkatársaimra", hiszen nem az önfényezés a célom, hanem az, hogy nekünk (a miklósi lakosoknak) jobb legyen. Tehát a napirendi pont arról szólt, hogy a megnevezett ingatlan örökösei szeretnék, ha a tilalmat feloldaná az önkormányzat, és akkor értékesíteni tudnák. (Halkan megjegyzem azok felé, akik mindenféle ökörséggel vádolnak, pocskondiáznak tudatlanságuk és félretájékozottságuk miatt, hogy minden testületi ülés előtt frakcióülésünk van, ahol felvetjük a napirendi pontokkal kapcsolatos véleményünket. Ez így történt ebben az esetben is.) Mivel HRSZ volt csak megadva, és még rajz sem volt az ingatlan elfekvéséről az anyagban, személyesen győződtem meg arról, hogy vízparti területről van-e szó, illetve alkalmas lenne-e egy kisebb beruházás után közösségi térré alakítani. Az anyagban kitértek arra is, hogy egy faépület áll a területen, amelyre a hatóság építési engedélyt sem talált, ergo az épület nagy valószínűséggel illegálisan áll ott. Viszont megtekintve az ingatlant és az elhelyezkedését, arra a döntésre jutottam, hogy érdemes felvetni az ötletemet:
Az önkormányzat vegye meg az ingatlant, majd a telek ekerítését szűntesse meg, ezáltal a város lakóinak tudnánk visszaadni a vízpartból. Akár a kajakosoknak, akár a hajók szerelmeseinek (netán még a horgászoknak is) tudnánk egy újabb közterületet átadni. Sajnos ott szembesültem azzal, hogy más sem tudta pontosan, mely helyről van szó. Így próbáltam elmagyarázni, hogy ideális helyen van, hiszen azon a részen végig be van építve a vízpart, pedig több lakó azért költözött a környékre, mert annak idején ott még volt szabad partszakasz a városban. Ez a hely az Ádám Jenő sétány azon részén van, ahol van egy kis lejáró, de semmi extra, illetve úgy magyaráztam el, hogy az étterem környékén van, csak értelemszerűen a vízparton.

Az említett ingatlan. Pont vízparton van, pont elég lenne köztérnek, ahova csónakosok, kajakosok, kenusok és bárki kimehetne.

A polgármester úr megértve az ötletemet és kisebb konzultáció után (félretéve a pártpolitikát) hajlott az ötletem felé, így a napirendi pontot törölte az ülésről, hogy további tájékoztatást kapjunk a telek megvásárlása véget.
Szóval ha az önkormányzati képviselők többsége a jövőben az ötlet mellé áll, tehát meg fogja szavazni, hogy vegye meg a város és legyen közterület, akkor a jelenlegi ciklusnak köszönhetően bűvül a szabadon használható vízpart a városban.

A "sétány", ami vízparton van, de közösségi part nélkül.

Az ülés után megkerestem ott lakókat is, akik jó ötletnek tartották, és megbeszéltük, hogy ha egy kicsit is úgy érezzük, hogy a városvezetés nem szeretné megnyitni ezt a lakók számára (ilyen-olyan kifogással élnek), akkor hajlandóak vagyunk aláírást is gyűjteni.
Egyelőre ennyi a téma, szerencsére Ladányi Sándor képviselő társam is felszólalt az ötletem mellett, hiszen a különböző lejárató kampányok ellenére, neki is szívügye a vízpartok szabaddá tétele. Én amondó vagyok, hogy ne a lakóktól vegyük el a partjaikat, hanem a lehetőségekhez képest minél többet adjunk, hiszen sokan pont azért költöztek oda, mert vízparti ingatlant szerettek volna. Most az a feladatunk, hogy minél több elérhetőség legyen a vízparttal nem rendelkező lakóknak, hiszen a jelenlegi terület például már arra nem alkalmas (törvényileg), hogy oda családi házat építsenek.

Kérem a támogatásotokat, és ha gondoljátok, jelezzetek nekem vissza azügyben, hogy tényleg jó ötlet volt ezt felvetni, vagy nem kell a lakóknak további szabad vízpart....

FB kommentek