Nem lesz újabb vízparti parkja a város lakosainak

From 2015. október 29. 22:07

 

 

Még az augusztusi ülésen vázoltam fel azt a helyzetet, hogy az Ádám Jenő sétányon lévő vízparti területet vásárolja meg az önkormányzat, hiszen elég kevés lehetőség van a lakosságnak a szabad vízparthoz való jutáshoz. Pedig már lelki szemeimmel láttam, hogy a lakók oda fognak járni kajakozni, kenuzni, vagy akár egy sólyapálya segítségével hobbijuknak élve hajózni.

 


Továbbra is ez a látvány marad a "sétányon"

 

 

Sajnos a számomra legrosszabb döntést hozta meg a testület többsége. Augusztus óta most, az októberi ülésen tette fel a testületi többség az „i”-re a pontot. Az indok teljesen egyszerű volt: a nyolcmilliós vásárlás mellett, még pármilliót kellene költeni az épület lebontásához és a terület rendezéséhez. Különben is, van mellette egy (keskeny) lejáró, amit a lakók így sem használnak. Ez a vásárlás az önkormányzat részéről tulajdonképpen pénzkidobás lenne. Halkan azért megjegyzem, hogy 5 milliót adunk csak a korcsolyapályára, amit egy budapesti vállalkozás csinál úgy, hogy egy másik vállalkozó önkormányzati támogatás nélkül szintén ugyanolyan indokkal (gyermekeknek, felnőtteknek, egyesületeknek) létesít egy 600 négyzetméteres pályát nulla forint önkormányzati támogatással. Vagy mondhatnám azt, hogy egy-egy nyári rendezvény is belekerül többmillió forintunkba. Szóval a lényeg, hogy a városvezetésnek (az összes fideszes tag, kivéve Sallai Gábor, mert ő tartózkodott, és az LMP-és képviselő szavazatával) leszavazták a terület megvásárlását, hogy a lakóké legyen. Az indok az volt, hogy „teljesen felesleges megvásárolni” és többek között az, hogy „nem fog semmi megváltozni, attól, hogy ott szélesebb lesz a part.

Nos én elmondtam, hogy nem így látom. Amikor ezt az egészet felvetettem, én arra gondoltam, hogy az olyanok, mint én is, tudjanak a vízre, illetve a vízpartra kimenni, hiszen nem mindenkinek van vízparti elkerített ingatlanja. A polgármester úr elmondta, hogy több lehetőség van a városban akár kajakkal is vízre menni (én persze nem ezt tapasztalom), szóval felesleges megvásárolni. A felszólalásomban felhívtam a figyelmet, hogy a napirendi pont azt sugallja, ha ebben a sorrendben kívánunk szavazni, hogy feloldjuk az elidegenítési tilalmat, de teljesen felesleges akkor a második pont, amiben az van, hogy a polgármester felveszi a kapcsolatot az eladóval, hiszen neki már a szomszéddal elővásárlási szerződése van. Ladányi Sándor képviselőtársam majd azt kérte, hogy módosítsuk a második pontot arra, hogy az önkormányzat meg kívánja-e venni, vagy sem.

Szó volt arról is, hogy ezzel csak az időt húzzuk, és az eladóval tolunk ki. Erre én kijelentettem, hogy ezzel még az augusztusi ülésen nem az volt a célom, hogy kitoljunk az eladóval, hanem szerettem volna egy újabb szabad partot a városunk lakóinak.

FB kommentek