2016. év szeptembere...

From 2016. szeptember 13. 22:20

A nyári szünet végével ismét nagyüzemben állok hozzá az önkormányzati munkámhoz.


Többen (akik Facebook-on is ismerőseim) észrevették és értesítve is lettek, hogy 2 hónapot „alapjáraton” voltam. Ennek oka több tényezőből is állt, de mint írtam, a telefonszámomon elérhető voltam a nap 24 órájában. Ezzel a lehetőséggel kevesen éltek.


Örülök, hogy a nyár előtti javaslatom után az Önkormányzat kitüntetésben részesítette Balika Tímeát, elvégre hősies és példás tettet hajtott végre.


A nyár a Facebook-on lévő inaktivitásom ellenére is sűrűre sikeredett. Bírósági tárgyalások, lakosokkal való egyeztetés, a szokásos látogatások és még sorolhatnám. Persze ilyenkor az embernek nem sikerül a kitűzött célját elérni, így én sem tudtam mindent elintézni, amit beterveztem. A nyári szünet pedig alkalmas volt a kikapcsolódásra és a pihenésre is… illetve újból 100%-os állapotomban ugorhatok neki a következő kihívásoknak, feladatoknak.


A mai Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága ülésén is kevés napirendi pont volt, mégis volt hozzászólni valóm.


Első napirendi pont a helyi elektronikus média véleményezése volt. Ez konyhai nyelven a helyi rádió és televízió beszámolójának elfogadásáról szól. Egyetlen egy felszólaló volt a témában, az pedig én voltam.


Itt található a rádió beszámolója (érdemes elolvasni): KLIKK IDE!
Itt található a tévé beszámolója (érdemes elolvasni): KLIKK IDE!

 

 

Felszólalásomban két észrevételem volt. Egyik az az volt, hogy az önkormányzattal kötött szerződés alapján -a helyi televízió honlapján- Szigetszentmiklós bannerját ki kell helyezniük, amit a mai napig én nem találtam meg. Második észrevételemként pedig kitértem arra, hogy örülök annak, amikor egy médiaszolgáltató több különböző helyi hírekkel kapcsolatos műsort készít és publikál. Viszont úgy szoktam érezni, hogy olykor egyoldalú tájékoztatást láthatunk a televízióban. Példaként említettem a 0-24 órás gyógyszertári ügyeletet (hiszen én pedzegettem ezt a témát hónapokon keresztül a bizottságban, szóval "a"-tól "z"-ig ismerem a történetét, pro- és kontra). Mégpedig ebben az esetben szerintem célszerűbb lett volna olyan stúdióbeszélgetést készítenie a helyi tévének a lakosok számára, amelybe nem csak a 0-24 órás gyógyszertári ügyelet ellenzőjét interjúvolják meg, hanem azt is, aki mellette áll ki. A stúdióba egyszerre részt vehet két vendég, így én nem láttam volna akadályát technikailag annak, hogy akár engem, vagy mást is behívjanak, hogy a riport ne csak egy irányba menjen el.
A helyi tévé vezetője azt mondta, hogy a banner kérdése jogos, és megszüntetik ezt a hiányosságot. Az ügyelettel kapcsolatban pedig nem érzi úgy, hogy egyoldalú tájékoztatást adtak volna, hiszen több helyszínen is készítettek interjút a témával kapcsolatban. Erre én azt reagáltam, hogy az ügyelet témáját csak példaként hoztam fel, mert abban tényleg hiányoltam a másik oldal képviseletét (az ügyelet melletti riportalanyt), de mivel folyamatosan figyelem a helyi médiát, így pontosan tudom, hogy kiket szólítottak meg, és milyen témájú interjúkat közöltek.
A beszámoló végül elfogadásra került, két személy tartózkodott (hozzászólás nélkül), az LMP-és képviselőnő és a Jobbik színeiben bejutott képviselő. Meglepett a reakció, hiszen nem lehetett a véleményüket hallani, pedig adott volt a lehetőség. Kérdésemre a mellettem ülő képviselő csupán annyit mondott, hogy azért tartózkodott, mert szerinte egyoldalú a média, és amíg én független voltam, én is így gondoltam (mondta így). Halkan megjegyzem, hogy a felszólalásom pont arról szólt, hogy egyoldalúak az interjúk. Az, hogy miért nem fejtette ki véleményét a mikrofonon keresztül, csak az a válasz volt, hogy majd… (tudni kell, hogy Testületi ülésen többen hallnak minket, így egyesek azt a taktikát alkalmazzák, hogy ott szólalnak fel. Én azért élek a szakbizottságok által adott lehetőségekkel is, így bizottsági ülésen felvetettem… amúgy mi értelme lenne egy bizottsági ülésnek?)


A második napirendi pont pedig szintén a helyi televízióval kapcsolatos téma volt. Itt többen nem értik a témát, ezért megpróbálom itt leírni érthetően: csupán arról szól, hogy kevesebb pénzből minőségibb színvonalon eljusson több háztartáshoz a helyi televízió sugárzása. Se több, se kevesebb.
A harmadik napirendi pont zárt ülés volt, ahol szintén csak én kértem szót. Erről viszont a zárt ülés miatt nem nyilatkozhatok.


Két hét múlva Testületi ülés, remélhetőleg kipihenten és személyeskedésektől mentesen folytatódik a második féléves ülési sorozat. Számomra a város és a város lakossága a fő szempont, továbbra is azokat a dolgokat fogom képviselni, amit tőlem a lakók kérnek (törvényes kereteken belül!).


Ha bárkinek kérdése, kérése vagy esetleg véleménye van, elérhet a 06-20-391-99-07 telefonszámomon. Illetve e-mail-en a nadzsi1@nadzsi1.info címen.

FB kommentek