Legyen játszótér Bucka városrész déli részén?

From 2017. augusztus 21. 17:12

Még csak kevés kisgyermekes család tudott a legutóbbi beadványomról, de most már közzé teszem, hiszen minden városlakót érint, főleg a Bucka városrészben élőket.

Idén egy hirdetésre figyeltem fel, ahol egy majdnem 500 négyzetméteres telket árultak. Mint képviselő érdekelt a dolog, hiszen tudom, hogy a buckaiaknak a sok hiány mellett játszótéri problémával is meg kell küzdeni, holott ott rengeteg kisgyermekes család él.

Éppen ezért, a szükséges adatok beszerzése után frakciómmal a júniusi Testületi Ülésre napirendi pontként beadtuk az ingatlan megvizsgálásának-megvásárlásának lehetőségét. Csodámra (ez ugye az orvosos "balhé" után volt), a többség elfogadta, és augusztusi határidővel kérte az ingatlan felmérését, megbecsültetését. 

A mai Gazdasági Bizottsági ülésen ez a napirendi pont is felkerült, miszerint az ingatlan értéke a becslő szerint 3.4 millió forint. 

Sajnálatomra a frakciónkon kívül a többi tag nem érvelt mellette, inkább azt hangsúlyozták, hogy kis utcában van, autóval parkolni lehetetlen, parkolót kellene mellé építeni, rossz helyen van, és hasonló megjegyzések. Volt olyan, aki sokalta a szakember becslésének végeredményét, szerinte ez a telek semmit nem ér.

Én, mint apuka a lehetőségeket láttam a telekben. Pont az ellenkezőit véltem felfedezni, miszerint a buckaiaknak nem kell autóba ülni azért, hogy eljussanak a Platán utcába, hiszen a tapasztalatom az, hogy a Bucka tótól délebbre lakók a Kis-Dunánál lévő jétszótérre gyerekesen és gyalog mennek el (mellesleg ott sincs nagyobb hely parkolás céljából). A Platán utca párhuzamos a Mű úttal. Számításaim szerint ezt a parkot/játszóteret elsősorban a Bucka tó és Mű út közötti területen lakók tudták volna kihasználni játszótérként. Hiszen itt nincs az a veszély, mint az Ádám Jenő sétányon, Gyökér utcában, illetve a Csépi úton, hogy járda hiányában -gyermekekkel közlekedni- veszélyes. A helyszínt gyalog percek alatt meg lehet közelíteni, de akár autóval is le tudtam én is parkolni úgy, hogy más autó is elfért (nekem egy Renault kombim van). Azzal az érveléssel sem értettem egyet, miszerint az ott lakó gyerekeknek nincs szükség ott játszótérre, hiszen kertes családi házakban élnek. Szerintem pedig van, hiszen több gyerek tudja egy játszótérben élvezni a játékok adta lehetőséget, illetve az anyukák-apukák itt tudnak egymással kommunikálni, társalogni. Csak hogy mindenki megértse, mondok egy hasonlatot: minek mennek az emberek moziba, ha otthon is tudnak filmet nézni a televízióban?

 

A napirendi pont megvitatása után egyedül maradt Sveda Zsolt frakciótársam (nekem ebben a bizottságban nincs szavazati jogom, a képviselő társam pedig nem tudott jelen lenni), így a bizottság tagjai arra szavaztak, hogy nem kívánjuk megvenni a területet játszótérnek.

 

A "jó" hír az, hogy a megszavazott határozati javaslat így szól:

 

  • "Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy
  • 1. a Szigetszentmiklós, belterület 6164 hrsz. alatti ingatlant nem kívánja megvásárolni, azon játszóteret, közparkot nem kíván kialakítani.

  • 2. felkéri a polgármestert, hogy amennyiben játszótér, közpark céljára megfelelően hasznosítható ingatlan(rész) megvásárlására, vagy azok kialakítására megfelelő forrás igénybe vétele válik lehetővé, arra vonatkozó javaslatát terjessze a Képviselő-testület elé."

 

Tehát a remény hal meg utoljára... most már csak azon kell izgulnunk, hogy lesz-e hasonló telek a buckai részben, vagy közpark/játszótér nélkül maradnak az ott lakók.

Tudom, nem ez a legégetőbb probléma, de mivel most volt lehetőség erre, én nagyon kitartok az ügy mellett. Ugyanúgy kitartottam, mikor a Kis-Duna partján vehettünk volna a lakóknak vízparti területet, de inkább hagytuk, hogy eladják beépítés céljára. 

Szeretném, ha a lakóknak több közterülete lenne pihenésre, játszásra és kikapcsolódásra.. Nullától százötven éves korig... 

 

Az anyagról 2017.08.30-án dönt véglegesen a Képviselő Testület.

 

Ha érdekli az anyag részlete, látogasson el az EDTR felületre, ahol betekintést lelhet az aktuális helyzetről.

 

Segítség "EDTR kezdő felhasználóknak" az alábbi videón:

 

 

Ha a videót nem tölti be, akkor erre a linkre klikkelve megtekintheti: KLIKK IDE!

 

 

Ha kérdése, észrevétele van, keressen meg!

Nagy János 

06-20-491-99-07

nadzsi1@nadzsi1.info

FB kommentek