Pályázik az önkormányzat az Üdülő sor felújítására

From 2018. április 26. 11:15

A héten nem tudtam egészségügyi okok miatt részt venni az üléseken, de az Üdülő sori lakosok miatt mindenképp fontosnak tartom az alábbi beszámolót:

 

A tegnapi testületi ülésen döntött arról az önkormányzat, hogy pályázatot nyújt be az Üdülő sor útburkolatának felújítására az M0-híd és Csepel közötti szakaszon.

 

A testületi ülésen frakciótársaim rákérdeztek a konkrétumokra, a következő tájékoztatást kaptuk:

A jelenlegi nyomvonal meg fogváltozni! Az ingatlanok kerítésétől (telehatárától) 2,5 m-es szabad terület lenne kiépítve, annak érdekében, hogy a tulajdonosok a gépjárművekkel könnyen ki tudjanak állni, és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedjenek. Járda kiépítése ugyanakkor nem szerepel az anyagban, erre még a pályázati forrás is kevés. Az úttest ezt követően 4.5 méter szélességben lesz burkolva, a szántóföldek felöli oldalra lejtéssel lenne megoldva a csapadékvíz elvezetése, ahol egy 1 m széles padka lesz kialakítva. Ez jelentősen megváltoztatja az itt élők szokásait, a parkolásukat, stb. A későbbiekben szóba kerülhet még egy önálló nyomvonalú kerékpárút kialakítása a szántóföldek oldalán is.

 

Persze mindez akkor valósul meg, ha a pályázat sikerül.

FB kommentek