Érd szénhidrogén koncessziós területe Szigetszentmiklós érintésével -tájékoztatás kérése

From 2019. augusztus 21. 10:38

A napvilágott látott cikk (https://g7.hu/kozelet/20190808/valaki-mar-jovore-elkezdheti-kitermelni-a-koolajat-budapest-alol/) és a levélbenszereplő jelentés miatt 2019. augusztus 12-én az alábbi levelet írtam Szabó József polgármesternek:

 

T. Szabó József, polgármester

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Hivatal!

A sajtóban megjelent hírek szerint akár jövőre elkezdődhet a kitermelés az Érd szénhidrogén koncessziós területen, mely a csatolt anyag szerint gyakorlatilag Szigetszentmiklós egész közigazgatási területét is érinti. 

Polgármester-jelöltként és szigetszentmiklósi polgárként, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést teszem. 

Kérem pontos és részletes tájékoztatását az alábbiak tekintetében.

1, A koncessziót megalapozó vizsgálati jelentés (innen letölthető: https://mbfsz.gov.hu/sites/default/files/file/2019/03/11/erd_vizsgalati_jelentes.pdf) elkészülte alatt történt-e egyeztetés a jelentést készítő intézetek és a szigetszentmiklósi önkormányzat között?

2, Miért nem szerepelt ez Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának képviselőtestületének, vagy bizottságainak napirendjén az említett koncesszió és milyen döntések, határozatok születtek ezzel kapcsolatban?

3, Mi az önkormányzat álláspontja a jelentés megállapításaival kapcsolatban, mindenekelőtt, hogy "egy város sem jelent akadályt egy-egy szénhidrogén-tározó biztonságos letermelésénél”?

4, Milyen garanciákat kért és kapott Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az épített környezet védelme, a természetvédelmi értékek megóvása és érintetlensége, illetve általában a városlakók életkörülményeinek zavartalansága tekintetében?

5, Van-e tudomásuk róla, hogy a város, illetve a környező települések mely területeit érintheti a későbbiekben szénhidrogén kitermelési tevékenység? Amennyiben igen, kérem ezeknek a területeknek a helyrajzi számait is szíveskedjen elküldeni részemre.

Kérem, hogy a kért adatokat az Infotv. 30.§ (2) bekezdése szerint a nadzsi1@nadzsi1.info elektronikus elérhetőségemre szíveskedjék megküldeni. 


Együttműködését és válaszát ezúton is köszönöm!Szigetszentmiklós, 2019. augusztus 12.

 

Üdvözlettel:

Nagy János 

Önkormányzati képviselő

Népjóléti Bizottság tag

Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága tag

Tel.: 06-20-491-99-07

Mail: nadzsi1@nadzsi1.info

Web: www.nadzsi1.info

FB kommentek