Ha az apukák elmennek a játszótérre.... akkor rendet tesznek

2015. június 30. 23:09

2015. június 19-én délután az utcánkban lakó egyik apuka -nevezetesen Gere Attila- felhívott, hogy elmesélje nekem, milyen tapasztalatai vannak a közeli játszótérrel kapcsolatban (hétköznapi nevén: a cigányhídnál lévő játszótér).

 


Ami nincs lecsavarva (vagy inkább hegesztve), az elkerül a helyéről...

 

Mint azt jól tudjuk, a tavalyi kampányidőszakban, éppen a választás napjára elkészült játszóteret sokan megszerették, hiszen a régihez képest maga a Kánaán. Van egy kezdetleges Street Workout pályára hasonlító csodadolog, felújított egypalánkos kosárpálya, hinta és mászóka kicsiknek, továbbá padok... már ha meg vannak még.

Gere Attila sérelmezte (jogosan), hogy milyen állapotok vannak a játszótéren. A szemét szanaszét dobálva, a pad a játszótér területén kívülre van téve, az egyik kapu "eltűnt"... és még sorolhatnám. A pénteki telefonbeszélgetetésnek végül az lett az eredménye, hogy másnap kimentünk és rendbetettük azt a teret és környezetét, amire mások nem vigyáznak (természetesen tisztelet a kivételnek). Attila az autójára kötötte az utánfutóját, abba beledobtuk a vödröget, zsákokat, partvist és a lapátokat. Bő egy-, másfél óra alatt rendet tettünk. Szotyihéjak voltak a padok körül. Üvegdarabok és fémdobozok szanaszét. Mégis az az érdekes, hogy van kuka is kihelyezve, mégsem sikerül egyeseknek beletalálni, olykor mellette is volt szemét. A cigarettacsikkekről pedig már ne is beszéljek. Igaz, a kapuknál kint van egy tábla, hogy cigarettázni tilos a játszótér területén, bent mégis vannak hamutartók. No de minek is!? Egyrészt tilos a dohányzás, másrészt a dohányosok nem abba gyűjtik a csikkeket, hanem szétdobálták azokat.

 


Valahogy nem tudták beletenni azt a kólás dobozt...

 

Attilával és fiával kitakarítottuk a teret kerítésen belül és kívül egyaránt, de sajnos nem lehet mindig ott egy környezettudatos személy, aki adott esetben rászól a szemetelőre. Sajnos nincs bekamerázva, hogy a közrendre és a tisztaságra figyelni tudjunk. Ezért csak abban bízhatunk, hogy megkérjük a lakótársainkat, hogy ne szemeteljenek, a szemetet pedig a helyére dobálják. A gyerekeknek példát kell mutatnunk, hogy milyen környezetben éljenek.

 


Csikkek és szotyihéj a homokban...

 

Hiszen a Földet nem apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön.

Köszönöm Gere Attilának és fiának, hogy felhívta a figyelmemet az állapotra és vették a fáradstágot és mások után takarítottunk. Attila fia biztos tisztelni fogja a környezetet.

 


Gere Attilával

 

Legyünk környezettudatosak, óvjuk környezetünket!

Boldog 80. születésnapot Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesülete!

2015. június 15. 23:05

Boldog 80. születésnapot Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesülete!

 

Nem semmi! 80 éves a szigetszentmiklósi egyesület. Képviselőként több meghívást is kapok a városban különböző egyesületektől, szervezetektől. Így történt ez a horgászversennyel egybekötött 80. születésnapi rendezvényen is. Ahol a polgármester úron és Papp Istvánon kívül még engem is meghívtak. A születésnapi rendezvény egy jubileumi horgászversennyel egybekötve volt megtartva. A jubileumi horgászverseny névadójának a 2014-ben elhunyt Kollár Lajost választották a rendezők, rá emlékezve álltak rajthoz a versenyzők.

 

A születésnapi rendezvényen Rudnay Attila (az egyesület elnöke) elmesélte a horgász egyesület történetét, ami nagyon tanulságos volt számomra is. Hihetetlen, hogy már 80 éve annak, hogy megalakult ez az egyesület. Ahogy elnéztem, itt nem csupán csak sportemberek, hanem családi hangulatú baráti társaság volt jelen. A finom vacsora előtt az eredményhirdetésnél a utánpótlás is dobogóra állhatott, majd a hölgy versenyző után a férfiak is.

 

Rudnay Attilával

 

Köszönöm a meghívást az Egyesületnek és remélem, hogy még sok-sok jubileumi versenyt és rendezvényt megél még ez az Egyesület, hiszen jogosan érdemlik ki. A Kis-Duna adja a felkészülési helyet a horgászainknak, akik elég jó eredménnyel szokták képviselni a városunkat.

Szerény véleményem szerint az önkormányzatnak egy 80 éves évfordulóra illett volna tisztességesebben megemlékezni, illetve a helyi médiában erről beszámolni. Hiszen ezért fizetünk -nem kevés- pénzt, hogy a városunk szervezeteinek híreit mindenkihez eljuttassuk.

2015. évi májusi testületi ülésen tett felszólalásaim

2015. május 27. 16:14

Az Alkotás utcában jelezték a lakók, hogy a Vízmű több hónappal ezelőtt munkálatokat végzett, amit nagyon úgy néz ki, hogy nem fejeztek be. Mivel szerdán testületi ülés volt, ezért megígértem, hogy jelzem. Jelzésemre a polgármester úrtól az a válasz érkezett, hogy a lakók hívják fel a Vízmű telefonszámát.


Második pontom a Horgász utcai kétágú lépcső  előtti gyalogátkelő építése volt, amit már 3-4 hónappal ezelőtt felvetettem lakossági kérésekre. Akkor azt az ígéretet kaptam, hogy készül majd egy tanulmány, miszerint megvizsgálják, hogy hogyan lehet jelezni az ott haladó autósoknak a gyalogos átkelés veszélyét, hogy a gyalogosok biztonságban tudjanak átmenni egyik oldalról a másikra. Sajnos a beszédem közben a Jobbikos Barabás Botond közbeszólt, hogy "Csizek Csaba". Nem tudok elmenni a folyamatos be-be szólogatások mellett, ezért kijavítottam, hogy nem Csizek, hanem Nagy János. Érdemleges választ az ülést vezető polgármestertől nem kaptam, hogy milyen folyabatban van az ügy.

Haramadikként jeleztem, hogy a 2 hónappal ezelőtti Népjóléti Bizottsági ülésen kértem egy helyzetjelentést a helyi orvosi ügyelet fejlesztéséről. Most már el merem mondani, egy lakossági megkeresés miatt vetettem fel akkor is, hiszen ismét volt egy haláleset, ahol az ügyelet nem éppen legjobb működése is sajnos szerepet játszhat. Sallai úrtól (a Népjóléti Bizottság elnökétől) nem kaptam választ, mert a polgármester úr azt mondta, hogy a következő ülésre készül el az anyag (részben) erről (is), ezért legyek szívesn megvárni azt.

Negyedik témaként pedig felvetettem azt a problémát, amit már több futótól is hallottam. A Kéktó Szabadidő Központban lévő futópálya anyagát szeretném futáshoz jobban használható minőségibb talajjá cseréltetni. Szabó polgármester úr azt mondta, hogy most is használják futásra és pénzbe kerül. A javaslatomat viszont tudomásul vette, de érdemi intézkedési javaslatot nem terjesztett elő. Ezért önálló indítvánnyal fogok élni a következő bizottsági ülésen. Hiszen jár a város lakossságának a kulturált és a minimális igényeknek megfelelő sportolási lehetőség!

Szimpátiaséta Szigetszentmiklóson

2015. május 13. 22:09

 

Az alábbi poszt volt olvasható a Facebookon:

Ildikó Radován írta:
"Kedves ismerősök,és ismeretlenek! Remélem,hogy sokan hallottatok róla,hogy holnap délután Budapesten Értetet,Értünk,Veletek! címmel az egészségügyi,szociális,technikai szakdolgozók demonstrálnak.Sajnos nincs módomban,hogy ott legyek velük,de arra gondoltam,hogy én Szigetszentmiklóson fogok egy szimpátia sétát tenni.Ha valaki csatlakozna hozzám,csak bátran! Este 19 órakor az Okmányirodától indulok,az Ifjúság úton a Sárgaházig,és a Piac felé vissza a Gyári útig.Fekete felsővel jelezzük az egészségügy siralmas állapotát,és piros szalaggal a bizakodásunkat! :) "


A poszt nem kapott különös reklámot, mégis a sétára szép számban eljöttek a szigetszentmiklósi lakók, akik szolidaritásukat fejezték ki a fővárosban demonstráló egészségügyben dolgozókkal.

 

 

 

 

 

A sétán baráti beszélgetést folytattunk egymással. Ez nem tüntetés és nem is demonstráció volt, csupán szolidaritást éreztünk azokkal a dolgozókkal, aki Budapesten demonstráltak. Régi egészségügyi alkalmazottaktól kezdve önkormányzati képviselőkig mi szigetszentmiklósiak is kifejeztük együttérzésünket az egészségügyi dolgozókkal.

 

Forrás: amivarosunk.hu

Új év, új lendület... Megvolt a 2015. év első testületi ülése

2015. január 28. 23:17

Elsősorban boldog újévet kívánok minden kedves olvasómnak, aki a blogom iránt érdeklődik.

A választás óta eltelt 2-3 hónap. Így januárban még azért mindig idegenként éreztem magam a testületi ülésen. Fura dolog nem külsősként részt venni egy majdnem negyvenezer fős városban. Körülöttem csupa öltönyös, illetve elegáns ruhában lévő hölgy. Óriási széket kaptam egy hatalmas asztalnál. Fura érzés, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen. No, sebaj... remélem, mihamarabb megszokom és belejövök a munkába.

 

Kezdetben zöldfülűként (persze még mindig az vagyok) sokat figyeltem, próbáltam kérdezősködni, de még most is úgy érzem, hogy nagyon sokat kell tanulnom, hogy tökéletesen képviseljem a lakók főleg azon részét, akik megtiszteltek azzal, hogy eljöttek szavazni és bíztak bennem. Mindent megteszek, hogy a lakók és a város érdekeit képviseljem önkormányzati képviselőként is.

 

A szerdai (2015.01.28.) testületi ülésen több napirendi pont is volt, amit természetesen előtte már a különböző szakbizottságon megszavaztak, így az eredmények nem lehettek meglepőek számunkra.

 

A különböző (nem nagy hangsúlyt élvező) témakörökre nem is térnék igazából ki, hiszen olyan eset, mint például a "Nemzetiségi önkormányzatokkal műkötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata" nem egy nagy durranás vagy olyan téma, ami a város és a lakosság érdekeit veszélyeztetné, radikálisan változtatná.

 

Összegyűjtöm napirendi pontok sorrendje alapján azokat a pontokat, amiket úgy érzem, hogy másokkal meg kell osztanom, be kell számolnom (ha már van egy blogom, akkor miért is ne).

 

1. napirendi pont megnevezése: "Az önnkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és értékesítéséről szóló 26/2011.(X.27.) önkormányzati rendelet módosítása - lakásbér megállapítása

Nos, már az első napirendi pontnál találtam olyan részletet, amit úgy véltem, hogy jeleznem kell egy módosítási javaslatot benne. Nagy pechemre (hiszen a címben is szerepel), egyből egy helyi lakos is megszólalt a bérleti díjjal kapcsolatban. Érthetetlen számomra, hiszen az előző hónapban pont azt szavaztuk meg, hogy nincs emelés, mégis ma hallottam olyan esetet, hogy emeltek bérleti díjat. 

Elkövettem a kezdők hibáját, hiszen amikor megnyomtam a gombot (jeleztem, hogy hozzá kívánok szólni), még nem tudtam, hogy a lakó a bérleti díjról szeretne beszélni. A hibám csak annyi volt, hogy amikor megkaptam a szót a polgármester úrtól, nem jeleztem azt, hogy a napirendhez szeretnék hozzászólni és nem a hölgy által említett lakbérhez, ezért úgy jött le a huszonvalahány fős közönség előtt is, mintha „totál hülye” lennék, és teljesen másról beszélnék. Igen, hibáztam, hiszen nem gondoltam azt, hogy a képviselők is fogják a fejüket, hogy miről beszélek. Mivel  rám lett szólva, hogy nem a témáról beszélek, jeleztem, hogy a 2. számú melléklet 3.§-ához próbálom mondani, azt amit.... hiszen ezen a napirendi ponton nem csak a bérbeadás van, hanem ingatlaneladás is. 

Konkrétan én a rendeletmódosításban a lakáseladáshoz tartozó részt (49.§ (3.)) javaslom az alábbi módon folytatni:

"és köteles a felújításról szóló számlákat, bizonylatokat a vásárlást megelőzően bemutatni a Pénzügyi Bizottság számára".

A rendelet teljes szövegét nem tenném ide fel, de akit érdekel, szívesen elküldöm neki. Röviden annyi van benne, hogy milyen előírások, milyen szükségletek vannak egy önkormányzati lakás megvásárlásához.

Mivel folyamatban van egy önkormányzati lakás vásárlásának kérelme és azt mi úgy adjuk oda "olcsóbban", ha a vevő számlákkal igazolja ezeket a költségeket, akkor úgy vélem, hogy ilyen esetben minden vevő hasonló módon kapja a feltételeket.

Nagy nehezen sikerült megértetnem, hogy nem vagyok hülye, tényleg a napirendi ponthoz szólaltam fel. Ekkor döbbenten bámultam ki a fejemből, hogy lehetséges, hogy van köztünk olyan, aki el sem olvassa az anyagot, csak gombot nyom!? No csak nem.... de azért sikerült hülyét csinálni magamból, mert próbálkoztam a témával foglalkozni. Mikor leesett, hogy tényleg a témával kapcsolatban szólaltam fel, a polgármester úr elnézést kért és udvariasan megkérdezte és tájékoztatott arról, hogy most kívánom-e a módosítást megszavaztatni, vagy a kifüggesztések miatt jó-e, ha a következő ülésen tesszük. Én kértem, hogy most szavazzunk róla.

 

Eredménye:

Tartózkodott: Dr. Vántsa Botond, (Fidesz), Kövesdi László (Fidesz), Szabó József (Fidesz), Jaksa-Ladányi Emma (LMP)

Nemmel szavazott: Becz Péter (Fidesz), Papp István (Fidesz), Sallai Gábor (Fidesz), Virág Róbert (Fidesz), Tóth Imre (Fidesz)

Igennel szavazott: Dr. Barabás Botond (Jobbik), Orosz László (Összefogás), Ladányi Sándor (Összefogás), Nagy János (Összefogás)

 

Arányokban: I:N:T = 4:5:4 (egy fő hiányzott az ülésen, ő Jószai Attila (Összefogás))

 

 

2. napirendi pont megnevezése: Javaslat az önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke és tagja, a tanácsnok tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásáról és költségtérítéséről, a kötelezettségszegés jogkövetkezményeiről szóló 25/2014. (XII.11.) önkormányzati rendelet módosítására

Nos ez az a téma, ami az amivarosunk.hu olvasói és FB kommentelői között kiverte a biztosítékot. Kexy barátom (az amivarosunk.hu weboldal egyik főadminja) az alábbi hírrel hívta fel a lakók figyelmét, hogy a képviselők már megint tiszteletdíj emelést szavazhatnak meg maguknak.

Mivel a novemberi ülésen szavaztunk pont a bizottsági tagok és képviselők juttatásairól, nonszensznek tartottam ezt a javaslatot annak ellenére, hogy bruttóban nekem is nőni fog a tiszteletdíjam 20.000 forinttal. Valahogy nem akart rávenni a lelkiismeretem, hogy a tiszteletdíj megszavazása után 2 hónappal (tehát összesen egy ülés volt azóta!) már most emeljük a saját pénzünket. Ennek több oka is van, amit az ülésen már meg sem említettem, de itt azért bővebben kifejtek. A felszólalásomban röviden vázoltam azt, hogy a múltkori szavazáson senki nem jelezte közülünk azt, hogy nem jó neki a jelenlegi helyzet, ezzel tulajdonképpen akceptáltuk azt, amennyit most kapunk juttatást. Erre most már megint erről kell szavaznunk. Szerintem ennek nincs itt az ideje.

Amit viszont nem mondtam, de így gondolom és talán nem gond, ha le is írom. Több variációt is felvázolok. Ha van ennyi pénze az önkormányzatnak, hogy ennyi plusz pénzt adjon havonta, akkor azt szívesebben adtam volna az önkormányzati cégek kiszolgáló dolgozóinak (védőnők vagy dadusok, stb.). Másik verzióm az, hogy ha már ezt a pénzt ennyire oda akarjuk adni a munkánkért, akkor ne a képviselők, hanem a külsős bizottsági tagok között osszuk szét. Hogy miért? Azért, mert a képviselők kaptak laptopot, kapnak mobilinternetet, internet támogatást és ha munkahelyükön kiesés van emiatt, azt az önkormányzat kifizeti. Ellenben a külsős bizottsági tagoknál... nekik nincs laptop, nincs internet támogatás, nem fizeti ki az önkormányzat a munkahelyükön való kiesést (ha ezt a képviselő/bizottsági tag igényli). Míg nekünk minimum bruttó 158.000 forint a jövedelem (azért minimum, mert a szavazás óta, tehát februártól 178.000 a legkevesebb (Összefogás frakció tagjainak), LMP és JOBBIK színeiben politizálóknak 198.000, a Fideszeseknek pedig 218.000 és 238.000 forint lesz), míg a külsős bizottsági tagoknak pedig 45.000 forint bruttóban a jutalmuk. A külsős bizottsági tagoknak pedig ugyanakkora felelősségük van, mint nekünk képviselőknek, hiszen fel kell készülniük a bizottsági ülésekre, de sem laptopot, sem internet támogatást, sem pedig elszámolást nem kapnak, ha a bizottsági ülés a munkaidejükben történik. Pedig az ő szavazatuk is annyit ér, mint egy képviselőé, tehát hozzánk képest kevésbé vannak megtisztelve anyagilag.

Természetesen nemmel szavaztam. Az eredeti verzió az lett volna, hogy bejelentem, ezen a szavazáson nem kívánok épp a véleményem miatt részt venni, de Kexy és más barátommal való konzultálás után mégis úgy véltem, hogy valamelyik gombot csak meg kell nyomnom. Igaza volt Kexynek az érvelésekor, mikor azt mondta, hogy azért jutottam be, hogy képviseljem a lakókat, tehát éljek a jogommal és szavazással tegyem meg a döntésemet.

 

További napirendi pontok teljesen egyértelmű szavazást kívántak tőlem is, hiszen például a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködés és a további napirendi pontok teljesen egyértelműek mindenki számára.

 

A 12. napirendi pontnál vetettem fel a frakcióülésen, hogy volt olyan portás, aki jelezte azt, hogy az iskolaudvarok nyitása tényleg jó ötlet, viszont nekik tilos volt beengedni bárkit is. Így ezért azt javasoltam a frakcióülésen, hogy ennél a napirendi pontnál javasoljuk azt, hogy legyen a gyermekek számára nyitott udvarok használatakor kézmosás és WC-ézési lehetőség is. Ezt a felszólalásomat Orosz László frakciótársam magáévá tette és végül ő nyomott előbb gombot, így ő mondta el. A polgármester úr azt mondta, hogy evidens a kérdés. Valószínű, hogy ezek után, amikor szünetekben nyitva lesznek az udvarok a diákok számára, megengedett lesz a kétbetűs kitérés és a kézmosás lehetősége is.

 

19. napirendi pont megnevezése: Javaslat gépjármű beszerzéséhez

Ez a napirendi pont nem szól másról, csak arról, hogy az Önkormányzatban lévő jármű kapacitása véges és sokszor nincs alkalom egyszerre több embernek használni, hiszen telitett. A polgármesterünk az ügyeit saját autójával végezte megválasztása óta úgy, hogy nem kért semmilyen költségtérítést hozzá. Azt tudni kell, hogy a munkája nem csak abból áll, hogy beül az irodájába és várja a lakókat, hanem több esetben delegációval helyszínre kell menni. Ezért a beadványban az szerepelt, hogy maximum 11 millió forintért egy hétszemélyes autót vásárolna a város az önkormányzatnak, amelyet a polgármester teendőihez használhatna. Én személy szerint megértem ezt az igényt és úgy érzem, hogy a város van olyan gazdasági helyzetben, hogy ezt megtehesse. Ellentétben más demagóg dumájával ez egyáltalán nem luxuskiadás, hiszen szükség van járműre, ráadásul nem is luxuskategóriás autóról van szó. Persze most többen feltehetik a kezüket, hogy 4-5 milliós autót is vehetne a város, de én azt mondom, hogy "olcsó húsnak híg a leve", hiszen autóhasználók körében azért tudjuk, hogy egy olcsóbb autó karbantartása sokkal többe kerül, mint egy jobb tipusú autóé. Mondjuk azért 1-2 millión vitatkozhatunk, de azt gondolom, hogy nem erre kell tenni a hangsúlyt. A lakók 3. alkalommal választották meg Szabó Józsefet, tehát  annak ellenére, hogy nem luxusberuházás, adassék meg neki, hogy a választásban közrejátszhasson.

 

Mivel azért ismerek pár civil és sportegyesületet, ezért tudom, hogy mekkora igény lenne a városban egy olyan kisbuszra is, amelyet a város szereplői (sport- és civilszervezetek) szívesen használnának. Ez bevett gyakorlat más településnél is (kisebb és nagyobbaknál egyaránt). A felszólalásomat azzal kezdtem, hogy az autó vásárlásával egyetértek, de szeretném javasolni, hogy amennyiben lehet, bővítsük ki az összeget annyival, hogy még egy "B" kategóriás jogosítvánnyal vezethető kisbuszt is vegyen az Önkormányzat, amit az Önkormányzat dolgozóink kívül a szigetszentmiklósi szervezetek (sportegyesületek, civil szervezetek) is használhassák. Ezzel több segítséget tudunk nyújtani nekik, hiszen versenyekre, rendezvényekre oda lehetne nekik adni, amikor kérik.

Az ötletet nem vetették el, előterjesztésben következő alkalommal meg fogjuk vitatni.

 

A 20. napirendi pont a polgármesteri tájékoztató volt. Ez tulajdonképpen összefoglalja az elmúlt idők munkásságát, melyik ügyben miket rendezett, minek mi lett az eredménye.

 

Ennél a napirendnél is kértem azért szót, mivel a lakossági fórum is benne volt, és voltak olyan lakók, akik jelezték felém azt, hogy a lakossági fórumon tett ígéret ellenére nem kaptak még választ a polgármestertől a kérdésükre. Szabó úr a hiányt pótolva elnézést kért az említett lakóktól és elkérte e-mail-en a nevezett személyeket. Február 1-én már meg is kaptam a választ, hogy a témában illetékesek értesítve lettek, így a városlakóknak csak azt tudom üzenni, hogy hamarosan megkapják a választ (ha mégsem, kérem, hogy jelezzék ismét!)

 

Az egyebek napirendi pontnál pedig két fő téma miatt kértem szót:

 

-A falusi hévmegálló mögötti kétágú lépcsőnél készítessünk egy tanulmányt, hogy milyen módon lehet ott az autósok figyelmét felkelteni arra, hogy ott gyalogos forgalom is van. Akár táblával, akár útfelfestéssel, mint például a Szilágyi Lajos úton van.

Több lakó (hiszen ebben a kerületben indultam és itt is lakom, tehát ismerem a helyzetet) jelezte, hogy reggelente a nagy autós forgalom miatt nehézkes a kétágú lépcsőhöz eljutni gyalog. Mivel sem felfestés, sem tábla, ezért az autósok jóformán nem lassítanak le. Amikor én jövök haza a Horgász utcán keresztül, mindig lelassítok a lépcső előtti részen, hiszen sosem tudhatom, hogy a lépcsőn nem-e szalad le egy gyermek, vagy akár a meredeksége miatt bárki legurulhat, stb.

Remélem, hogy mihamarabb sikerül valami megoldást találni, ami az autósokat lassításra kényszerít. Annak idején én egy viakoloros magasítást képzeltem oda legjobb ötletnek, hiszen amiatt az autósnak muszáj lelassítani, de aztán meggondoltam magam, hiszen pont az a szakasz az, ahol csapadék esetén megáll a víz és a szippantósoknak igazából már tiszteletbeli bérletük van. Bízom benne, hogy mielőbb elkészül az optimális megoldás. Sajnos zebrát nem lehet oda festetni, hiszen annak előkövetelményei nincsenek meg a lépcső miatt.

 

-A másik témám az Oázisban lévő úszásoktatással kapcsolatos volt, és az alábbit mondtam: A jó kapcsolat érdekében készítsen az Önkormányzat iskolákon keresztül olyan objektív anonim felmérést kérdőív formájában, hogy annak eredményét hasznosítani tudjunk. Ki mennyire elégedett a helyszínnel, oktatás minőségével, szervezésével, stb. Kinek mi a tapasztalata. Ezt a felmérést feldolgozva, amolyan visszajelzésként felhasználhatnánk a továbbiakban, hogy a lakók még elégedettebbek legyenek az úszásoktatás támogatásával, amit én is fontosnak tartok. A válasz az volt, hogy a polgármester úr továbbítja a kérést a KLIK-hez (hozzájuk tartoznak az iskolák). Remélem, hogy a KLIK partnere lesz az Önkormányzatnak és elkészül ez az anonim kérdőív.

 

Röviden ennyi az én szemszögemből a januári testületi ülés. A túl hétköznapi fogalmazásért már most elnézést kérek. Egyelőre tanulom a szerepem és sokszor elragadtatom magam. Bizakodom benne, hogy akik szavazatukkal esélyt adtak nekem, hogy bejussak, a továbbiakban is bizalmasak lesznek felém.

 

Ha bármilyen kérés, kérdés, óhaj-sóhaj van felém, az alábbi módon lehet velem felvenni a kapcsolatot:

 

Tel.: 06-20-491-99-07

Mail: nadzsi1@nadzsi1.info

 

Személyes találkozás is lehetséges egy előzetesen egyeztetett időpontban és helyszínen.

Köszönöm szépen!

2014. október 13. 21:56

Kedves szimpatizánsam, tisztelt szavazók!

 

Szeretném megköszönni Nektek, hogy támogattatok, kiálltatok mellettem és elmentetek szavazni rám, ránk. Ennek köszönhetően én lehetek Szigetszentmiklóson a 2014-2019-es ciklusban a legfiatalabb képviselő.

 

Köszönöm a bizalmat, a támogatást, a sok-sok szeretetet, amit Tőletek kaptam. Hosszú időszak záródott be az életemben és egy új világ nyílt ki előttem, előttetek. Igen, mert ennek a világnak Ti is részese vagytok!

 

Továbbá köszönöm a kampányunk vezetőjének, Jószai Attilának, aki "összerakta" ezt az egészet, és szervezett, egyeztetett hosszú-hosszú nappalokon és éjszakákon át. Attila stratégiája eredményes volt, ő volt az, aki mindent megtett a civilek és a baloldali pártok konstruktív együttműködése érdekében. Lépésről-lépésre felépítve a megjelenéseinket, és a kampányunk részleteit. Respect...

 

Ezzel az eredménnyel Pest megyében példát mutattunk Összefogásból és sikerből is. Civilek és baloldali pártok (összefogva sem) más hasonló kaliberű településen nem tudtak ilyen eredményt felmutatni. Bemutattátok, hogy az önkormányzati választáson nem csupán a logók számítanak, hanem a személyek is. A szavazás előtt többen kérdeztétek, hogy miben tudtok támgatni, hova tegyétek az "X"-et. Jó helyre tettétek, hiszen mások nagy meglepetésére lista kettes hellyel mégis sikerült bejutnom.

 

Gratulálok továbbá az összes bejutott képviselőnek!

Szerintem "egészséges" eredmény született. Most az a dolgunk, hogy értetek és a mi városunkért dolgozzunk.

 

Szeretném megköszönni még azoknak is, akik az elejétől fogva és a sok rosszindulatú pletyka ellenére végig bíztak bennem. Nagy "harc" volt ez az egész, még ha a színpadon ezt nem is láttátok.

 

Büszke vagyok a választóimra, büszke vagyok Rátok!

 

Az összefogásunk bejutói:


Ladányi Sándor, Nagy János (Nadzsi1), Jószai Attila, Orosz László

 

Mivel közszereplő lettem, így a blogom is megmarad. Ezen az oldalon folyamatosan kommunikálhatok majd a lakossággal. A blogon keresztül majd nyomon követhetitek a történéseket.

 

E-mail címem: nadzsi1@nadzsi1.info

 

KÖSZÖNÖM!

Ide kell tenni az X-et a 3.VK-ban!

2014. október 10. 11:56

 

Az aláírásgyűjtés vége felé egy fideszes barátom felhívta a figyelmemet arra, hogy indulni fog a 3. választókerületben (ahol én is indulok) egy másik Nagy János (független színekben). Akkor jót mosolyogtam az egészen, hiszen gyerekesnek és inkorrektnek tartottam a dolgot.

Majd az utolsó nap eme Nagy János beadta a minimálisan beadható aláírásokat (pontosabban egy fővel több ajánlással, tehát 32db-ot).

Persze az én szimpatizánsaim és én is azt mondtam ekkor, hogy ennyire nem süllyedhet le a politika. Fair-play szellemében nem is nagyon nyomozgattam és piszkáltam a másik oldalt, hogy ki lehet ez a személy. Egy tény, hogy fideszes oldalon (már akik egyáltalán nem szeretik személyemet) azért védték a másik Nagy Jánost és folyamatosan azt kommunikálták, hogy ez csak merő véletlen. Persze, az lehet(ne), ha előtte nekem nem szól a fideszes ismerősöm erről...

Ahogy telt-múlt az idő, semmi szabadidőm nem volt, hiszen komolyan vettem a választást és jártam házról-házra. Dolgoztam, hogy nyerhessek, ha kellett plakátoltam, ha kellett szórólapoztam, többször kitelepültem és még a kétkezi munkákat sem vetettem meg, mint eddig.

Örülök, hogy még több embert megismerhettem és támogatókat sikerült szereznem.

Éppen ezért tartom fontosnak azt, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy a másik Nagy János nem én vagyok, minden bizonnyal őt csak a választók megtévesztése miatt indították. Ezt a véleményt még az is megerősíti, hogy eddig egyetlen egy szórólapot nem adott ki magáról, nem jelentkezett a lakóknál, senki nem tudja, hogy ki ő és mit akar. Talán még a saját szülei sem tudják, hogy indul (holott ilyennel azért még a felnőttek is dicsekednek a szülők felé).

Éppen ezért készíttettem egy szavazólapi mintát, ami bemutatja, hogy melyik rublikához kell húzn az X-et azoknak, akik rám szeretnének szavazni a 3. választókerületben.

 

Tehát ügyelni kell arra, hogy az én nevem így fog szerepelni az első helyen:

"Nagy János 1981"

 

 

Mutassuk meg a cseles csapatnak, hogy nem ilyedtünk be, és adjuk tovább az ismerőseinknek ezt a hírt, tudja meg mindenki, hogy melyik az "igazi" Nagy János!

 

Mert Nadzsiból csak egy van! ;)

Hogy miért szavaz rám?

2014. október 09. 04:16

Zsebeházi Zoltán a Facebook-on kiposztolta, hogy van-e valaki, aki kamera előtt is elmondaná, miért szavaz majd Nagy Jánosra (Nadzsira), azaz rám.


Fiatalítsuk az önkormányzatot! Új generációt oda!

 

VIDEO MEGTEKINTÉSE: KLIKK A "RÉSZLETEK"-RE!


Jelencsics-Nagy Andrea bevállalta és röviden és tömören elmondta, hogy miért fog rám szavazni.

 

Köszönöm a videót Zoltánnak és a riportot Andreának!

 

Hajrá Szigetszentmiklós, hajrá demokratikus oldal! :)

Buckai családi nap

2014. október 03. 16:57

Szeretettel várunk mindenkit a buckai családi napon!

Program:

-arcfestés

-társasjáték

-ugrálóvár

-jó idő esetén fagylalt a készlet erejéig

-kötetlen beszélgetés a város és a Bucka városrész sorsáról

 

Helyszín: Ádám Jenő sétány és a Gyökér utca sarkánál lévő játszótér

Időpont: 2014.10.04. 14:00-tól 18:00-ig

Szigetszentmiklós gyöngye: a Kis-Duna

2014. október 01. 03:11

 

 

 

 

Szigetszentmiklós egyik látványossága a Kis-Duna.

Kevés város büszkélkedhet azzal, hogy mindkét határa vízparton van. Mi ezen szerencsés városok közé tartozunk. Többször merült fel a testületi üléseken az a kérdés, hogy hogyan lehetne kiaknázni ezt az egyedülálló lehetőséget az idegenforgalom fejlesztésére. Sajnos a városvezetés csak a zarándokút bevezetéséig jutott el, pedig a gyönyörű vízpartunk is hozhatna turistát bőven.

 

Látkép a régi strandról

 

A Kis-Duna vízében található Hókony-ok is egyedülállóan jellemzői a mi kis vízi világunknak. A partról több gyönyörű képet készíthetünk. Igaz, a folyamatos kákásodás és nádasodás miatt sajnos lassan már több olyan vízparti részünk van, ahol a vizet sem láthatjuk.

 

Sok horgász kedvence

 

A Szigetszentmiklóson lévő Kis-Dunát sokan szeretjük, hiszen nem csak szép, de alkalmas kajakozásra, kenuzásra és egyéb evezési lehetőségre, sok horgásszal is találkozhatunk a vízparton. Büszkék vagyunk a lakosainkra, akik évente többször is megszabadítják a vizet és a vízpartot a szennyeződésektől, a szeméttől. Sok kihasználatlan dolog rejlik még e vizünkben.

 

Kajakozás a hobbim

 

A folyó tisztító kotrását csak a Dunaág teljes csatornázása után lehet megtenni. Ezután biztosítható az a vízminőség, ami fürdőzésre is alkalmassá teszi vizet.  

 

A Duna tisztaságát az is befolyásolja, hogy az elmúlt évek fejlesztései nem minden estben voltak összhangban a környezetvédelmi előírásokkal.  Volt olyan beruházás, aminek „köszönhetően” sajnos gyökeresen megváltozott a környezet is. Az M0-ás híd építésekor betontörmelékek maradtak a vízben, amelyeket gyorsan benőtt a nád és az egyéb növényzet. Sajnos hiába a lakók kérése, a környezetvédőkre hivatkozva ezt a problémát nem oldotta meg a városvezetés. Az említett autóút hídjáról ráadásul a felvételek alapján szennyvíz is kerül a folyóba.

 

Télen korcsojázhatunk is rajta

 

Környezetünket a mostani rohamtempójú kampányberuházás is szennyezi, hiszen a frissen aszfaltozott utcánkról a csapadékvizet direktben a Kis-Dunába vezetik. (Ugye nem kell mondani, hogy az autókból kikerült olaj és egyéb szennyező anyag a csapadékkal együtt így a Kis-Duna vizében köt ki.).

 

Sokunk kedvenc helye

 

Sokan panaszkodnak, hogy a vízpart több helyen elérhetetlen és nincs rendesen karbantartva. Mégis azt mondhatjuk, hogy Szigetszentmiklós egyik igazgyöngye a Kis-Duna.  

 

Egy fénykép kajakozás közben

 

Óvjuk a környezetünket, szeressük a Kis-Dunát és tegyünk meg mindent, hogy mihamarabb fürdőzésre alkalmassá váljon!

Látogató Egerből :)

2014. szeptember 26. 22:29

Vannak pillanatok az életben, mikor egy apró gondolat, akár egy másodperc pillanata olyan örömet szerez az embernek, amely újabb erőt ad a dolgok folytatásához.

A mai napon én is megkaptam ezt a "löketet", hiszen a héten éreztem először azt, hogy mind lelkileg, mind pedig fizikailag, hullámvölgyben vagyok.

 

Édesanyámék a mai napon Budapesten jártak, ezért kitaláltuk, hogy ma meglepjük a fiamat és mama megy be érte oviba. A meglepetés nagyon sikeres lett, főleg, hogy még legóval is járt :)

 

Édesanyám is örült, hiszen ritkán találkozunk. Elfoglalt ember lévén ritkábban járok haza hozzájuk, Egerbe. Most olyan szerencsés voltam, hogy eljöttek Szigetszentmiklósra, hiszen újabb energiabombát kaptam.

Édesanyám büszkén mesélte, hogy látta az óriásplakátot, amelyen én vagyok látható és megkért, hogy az óriásmolinónál csináljunk egy fényképet.

 


Édesanyámmal -aki Egerből jött ide- és a fiammal az óriásmolinó előtt :)

 

Nos én ennek a felkérésnek örömmel igent mondtam, hiszen az egyik legfontosabb dolog az életben a boldog szülő és a büszke gyermek. Illetve a büszke szülő és a boldog gyermek.

 

Ma ezt éreztem... a fiam boldog volt, Édesanyám pedig büszke rám! :) 

Digitálisan is elérhető a bemutatkozó szórólapom

2014. szeptember 25. 22:54

Két nappal ezelőtt bemutattam az újságot, amin bemutatkozunk és bejelentjük, hogy nem cska a 3. választókerületben próbálok szerencsét, hanem polgármesterjelöltként is.

Belegondolni is hátborzongató, hogy milyen gyorsan telik az idő, hiszen olyan, mintha tegnap lettem volna a fotózáson és aláírásgyűjtésen.

Már csak két hét van hátra és eldől, hogy leszek-e képviselő Szigetszentmiklós önkormányzatában. Nos izgatottan várom azt a pillanatot, mikor ezt meg fogom tudni.

Addigis folyamatosan jelentkezem személyesen is és a blogomon keresztül is.

Többen jelenztés sajnos, hogy a szórólapomból nem kaptak, ezért megragadnám az internet adta lehetőséget és feltenném az olvasóim részére:

 

 

Hamarosan folytatom a választókerületi szórólappal, amit remélhetőleg a legtöbb háztartásba személyesen fogok elvinni.

Hajrá Szigetszentmiklós, hajrá 3.VK!


U.i.: a szórólapok megjelenése után derült ki, hogy indítanak egy másik Nagy Jánost is és egy csodának köszönhetően pont ebben a választókerületben. Az illető kiléte még a mai napig ismeretlen. Szívesen kihívom egy vitára a 3.VK jövőjéről. Tegyünk egy próbát kedves druszám, vajon melyikőnk ismeri jobban a választókerületünket!?

A blogomon is megtekinthető a programunk

2014. szeptember 25. 00:31

Az alábbi program nem a 3. választókerület programja, hanem a polgármesterjelölti program. Ezt a csapat hozta össze. Próbáltunk egy olyan anyagot előállítani, ami a következő öt évben betartható és számunkra fontos témákat tartalmaz.

 

Azt azért mindenképpen le szeretném szögezni, hogy az amivarosunk.hu weboldal facebook-os profilján több fideszes személy a mások által kiposztolt kritikákra(tehát még nem is az én írásaimra) többször azt válaszolták nekem címezve, hogy én csak elégedetlenkedni tudok, de programom, az nincs. Nos mint akkor is megírtam, az Összefogásunk oldalál megtalálható a program.

Szóval aki nem csak kötekedésből ír ilyet, az vegye a fáradtságot és látogasson el a Szigetszentmiklós választ FB oldalunkra, hiszen az amivárosunkos platform nem kampánycélra készült.

 

A számozás nem a fontossági sorrendet mutatja, csupán csak pontokra bontottuk őket.

 

A programunkról:

Reméljük kellően felcsigáztuk az érdeklődést, hogy figyelmet kapjunk az alábbiakban néhány mondatban vázolt programunkra.

Úgy ítéljük meg, hogy városunk elérkezett ahhoz a fordulóponthoz, ahhoz a szükségszerűséghez, ami lényeges, radikális minőségváltást követel a város vezetésében és irányításában.

Célunk, hogy forrásainkat - a szűk csoportérdekek helyett - az itt élő közösség, az itt élők érdekében használjuk fel, úgy, hogy ezzel biztosítani tudjuk városunk jövőjét. Egy XXI. századi város alapjait kívánjuk lerakni. A jelen kihívásainak megfelelni tudó válaszok, az építés alapkövei: a tudás, a szolidaritás, a tolerancia, az innováció, az újító gondolatok szabadsága.

Nézetünk szerint ezen alapvetések mentén lehet megerősíteni városunk lakóinak jövőbeli boldogulását, európai várossá válásunkat.

Meg vagyunk győződve arról, hogy programunk megfelel a demokratikusan gondolkodó szavazóinknak, legyenek azok akár konzervatívak, akár szocialisták.

A számozás nem fontossági sorrendet jelent:

1. Ellenzékünknek minden demokratikus jogot meg fogunk adni, javaslataikat érdemben figyelembe fogjuk venni.

2. A városi médiumoktól függetlenséget várunk el.

3. A civil szféra pályázati pénzeit átláthatóan és objektív értékeléssel fogjuk kiosztani.

4. Figyelembe vesszük, sőt elvárjuk döntéseink előkészítésénél a civil szervezetek véleményét. Évente több, legalább három lakossági fórumot fogunk tartani, hogy naprakészek legyünk a javítanivalók tekintetében, mert a város lakóinak véleménye a legfontosabb számunkra.

5. A város átlátható nyílt pályáztatást fog kiírni.

6. A város által aláírt minden kötelezettség, polgárai számára elérhetően, meg fog jelenni a város honlapján.

7. Ezt a nyíltságot meg fogjuk követelni a tulajdonunkban lévő vállalatoktól is.

8. Tűrhetetlen az egészségügyben tapasztalható „káosz”. A várólistákat és a szervezetlenséget meg kell szüntetni (de legalább is hathatósan csökkenteni kell).

9. Az oktatásban el akarjuk érni, hogy minden érettségizett diákunk legalább egy nyelvből, legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkezzen.

10. Segíteni akarjuk az oktatás hatékonyságát, ezért várjuk az iskolák vezetőségeinek és tanárainak javaslatait.

11. A felsőoktatásban résztvevő, diákjainkat, hatékonyan, érdemi módon fogjuk segíteni tanulmányaik elvégzésében. Komoly forrásokat akarunk felhasználni ennek érdekében.

12. A diák önkormányzatokat valódi forrásokkal akarjuk támogatni, hogy szabadon felhasználva azokat, megtanulják, hogyan működik egy felelősséget vállaló demokrácia.

13. Támogatni akarjuk a javaslattevőket, a bírálókat. Azt akarjuk, hogy városunkban megmozduljon az „állóvíz”. Igénybe szeretnénk venni az itt meglévő értelmiség segítségét, innovatív képességeit.

14. A városunkban csellengő, most kallódó fiatalokkal szembeni felelősségünk arra késztet minket, hogy hathatósan segítsük beilleszkedésüket a társadalomba.

15. Az egyházakat –politikai vagy bármilyen autonómiájukat érintő befolyásolási szándék nélkül- támogatni fogjuk.

16. Az információhoz való hozzáférést alapjognak tartjuk. Minden háztartásba ingyen internet hozzáférést fogunk biztosítani. Ezt, a városunkba látogatók számára is hozzáférhetővé kívánjuk tenni.

17. Nyílt várost szeretnénk kiépíteni, melynek lényeges motívuma, hogy gördülékenyebbé tegyük a hivatalos ügyek intézését. Olyan informatikai rendszert fogunk kialakítani, mely lehetőséget biztosít ezek interneten történő lebonyolítására.

18. A nélkülözők, esetenként éhezők megsegítése emberi kötelességünk. Az ilyen helyzeteket fel fogjuk számolni.

19. A munkanélkülieket munkához fogjuk juttatni. A munkáltatókkal közösen fogunk programot, kidolgozni, hogy ne legyen munka nélkül senki a városban. Az iparűzési adó mérséklésével, vagy más kedvezmények alkalmazásával ösztönözni fogjuk a vállalatokat, munkanélküli dolgozó alkalmazására.

20. Családbarát várost, és családbarát önkormányzatot építünk ki.

21. Gyógyszertári ügyeletek létesítése. Hétvégén 0-24 órás ügyelet bevezetése.

22. Az orvosi ügyeleti rendszer megreformálása. Külön gyermek- és felnőtt orvosi ügyelet létesítése.

23. Csapadékvíz-elvezetés gondjaira megoldást fogunk kidolgozni.

24. A játszótereket folyamatosan fogjuk fejleszteni. Újakat építünk minden korosztály számára (kicsiknek és nagyoknak):
-futópálya
-uniós hagyományos játszótér
-extrém sportpálya
-street workout park építése

25. Óvodai, bölcsődei férőhelyhiányokat minél előbb megoldjuk.

26. A szelektív hulladékgyűjtés rendszerét felülvizsgáljuk. Új megoldást dolgozunk ki, azt megvalósítjuk.


27. A tömegközlekedés felülvizsgálata, lehetőség szerinti kiterjesztése. A különböző járatok menetrendi összehangolása. Biztonságos közlekedés kialakítása. Használható gyalogjárdák készítése, a már hibásan kivitelezett járdák akadálymentesítése. A közúthálózat folyamatos fejlesztése.

 
A leírtak, bár tükröt mutatnak nézeteinkről, valószínűleg nem teljesek, hiszen nem láthatunk át minden, a témát érintő adekvát tennivalót. Ezért kérjük az olvasót, hogy - ha megragadták őt ezek az elképzelések - ne szégyellje, mondja el véleményét, és egészítse ki e felsorolást, segítsen nekünk, Szigetszentmiklósiaknak!

 

Program forrása: Szigetszentmiklós választ FB oldala

Letölthető a bemutatkozó újságunk!

2014. szeptember 23. 22:56

A kampányjárás során felmerült, hogy azok körében, akik nem aktív internetfelhasználók, nincs sok információ rólam.

A bemutatkozó lapomat szórólapozó céggel próbáltuk mindenhova eljuttatni. Sajnos ez sem időben nem sikerült, és a mai napig kapott jelzések alapján vannak a 3.VK-ban olyan utcák, ahol eddig a pillanatig nem érkezett meg sem a bemutatkozó újságunk, sem pedig a bemutatkozó szórólapom.

 

 

Ezért kérem azokat, akik nem kapták meg a szórólapokat, jelezzék felém a nadzsi1@nadzsi1.info címen! Természetesen személyesen is elviszem elsősorban a 3VK-ban lakók részére. Érdeklődjön időpontról, hiszen számomra az egyik legfontosabb a személyes kontaktus!


 

Az újságot az alábbi linken lehet megtekinteni: KLIKK IDE!

 

A szórólapot holnapi napon fogom megosztani. Ha tetszett az újság tartalma, akkor kérem, hogy ossza meg ismerősei között!

Nagy János

Elkezdődött a kampány, végre volt időm ide is írni...

2014. szeptember 22. 00:54

Most, hogy már leforgott az ajánló aláírások gyűjtése, végre van egy kis időm a blogra is.

Röviden beszámolnék az elmúlt hetekről, hiszen akik ezt a blogot "belájkolták" illetve olvassák, azért tették és teszik, hogy információhoz jussanak rólam.

 


Az első napom Bucka déli részén töltöttem el.

 

Kezdeném akkor az aláírások gyűjtésével...

Mint minden jelölt, én is aláírások gyűjtésével kezdtem a hivatalos kampányidőszakomat. A tervezetem az volt, hogy első nap a 3. választókerület buckai részébe megyek, hiszen az a terület idén került a 3. választókerülethez, így kevesebb ismeretekkel rendelkeztem, mint a többi résszel. A környéken van mit fejleszteni. Több lakóval volt szerencsém találkozni. A lakók között voltak olyanok is, akik igen pipák voltak a jelenlegi városvezetésre, hiszen azt mondták, hogy amióta eszüket tudják, ezzel a területtel a városvezetés nemigen foglalkozott. Persze én éltem a lehetőséggel és elmondtam, hogy azért indulok a választáson, hogy ez október 12-től másképp nézzen ki. Az elmúlt öt éves munkásságom civilként bizonyíték volt arra több háztartásban is, hogy tényleg szeretek tenni a közösséggért és általában minden követ megmozgatok a jó ügyek érdekében.

 

Szerencsére voltak aláírást gyűjtő segítőim, akik a saját szabadidejüket nem sajnálva vették a bátorságot és segítettek nekem nélkülem is aláírást gyűjteni. Nekik külön köszönetet szeretnék mondani.

Köszönöm azoknak is, akik bíznak bennem és aláírták az ívemet.

 

Ki kell térnem arra az információra is, miszerint még az aláírásleadási határidő előtt "benfenntes barátom" megemlítette, hogy vigyázzak, mert "ezek képesek egy másik Nagy Jánost keresni csak azért, hogy engem gyengítsenek". Először ezt túl gyerekes húzásnak véltem, de amikor a fideszes oldal bepróbálkozott a privát fényképem manipulálásával, eszembe jutott, hogy mégsem olyan kicsinyes bosszú. Láss csodát, az utolsó pillanatban tényleg jelentkezett egy Nagy János független jelölt, akinek épphogy meglett az aláírásmennyisége. Hű, ez tényleg roppant nagy húzás volt, hiszen gyerekes politikai ellenfeleim ennyire egyszerűnek nézik a választókat?

 

Szóval ügyeljen mindenki! A 3.VK. lapján én az a Nagy János vagyok, akit pártok támogatnak, ergo a logós Nagy Jánost kell keresni! Azt, aki az első helyen szerepel a képviselőjelölti listán.

 

A héten tartottuk meg a Ligeti Esték rendezvényt is, ahol nagy örömömre a Bucka városrészben megismert fiatal házaspárral is találkozhattam. Még ha nem is fogok nyerni Papp István ellen,  már azért jó volt ez a választás számomra, hogy több embert megismerhettem, akikkel remélhetőleg a jövőben is kapcsolatban leszünk.

 


Ligeti Esték-en a buckai házaspárral is találkoztam.

 

Blogom sorai jelen pillanatban véget érnek. Van még mit mesélni, úgyhogy érdemes lesz visszalátogatni :)

 

Ne feledjétek! Október 12-én választás! Addig pedig elérhető vagyok a szórólapomon megadott számon. Aki nem kapott szórólapot, az írjon üzenetet!

Hivatalos bejelentés az önkormányzati választáson való indulásomról

2014. augusztus 21. 16:02

Tisztelt amivarosunk.hu olvasók és kedves barátaim!

 

Nemrég a nadzsi1.info blogom Facebook oldalán posztoltam egy leendő bejelentésemmel kapcsolatban. Nos, az a nagy bejelentés most történik meg.

 

Ugye mindenki előtt nyilvános, hogy indulni fogok Szigetszentmiklós 3. Számú választókerületében Papp István Fideszes képviselő ellen (részletek erről itt). Mivel maximalista vagyok, ezért azt a döntést láttam a legjobbnak, hogy a lehető legerősebb hátteret fogom választani, ismerve a jelenlegi választási szabályokat, törvényeket.

 

 

 

A több hónapos tárgyalások végeredményeként azt a döntést hoztam, hogy Szigetszentmiklóson a demokratikus ellenzéki összefogásban láttam meg azt a lehetőséget, amellyel a Fideszes (legtöbbször velünk szemben arrogáns és lekezelő) városvezetést gyengíteni, illetve lecserélni tudjuk. Számomra a politika sosem volt annyira fontos, mint jelen pillanatban. Mint átlag állampolgárt nem is érdekeltek a választások. Sajnos a városvezetés az amivarosunk.hu weboldalhoz és személyemhez kapcsolódó hozzáállása belevitt engem a helyi politikai életbe, engem ellenzéki karakterré változtatva.

 

A mai napon szeretném mindenkivel hivatalosan is tudatni, hogy Szigetszentmiklóson elfogadtam a demokratikus ellenzéki pártok támogatását és ezáltal megmérettetem magam

Szigetszentmiklós 3. számú választókerületében, mint független képviselő jelölt EGYÜTT-PM, MSZP és DK támogatással.


A folyamatos egyeztetések során elvállaltam és megtiszteltetésnek veszem azt, hogy én legyek 2014-ben Szigetszentmiklóson az Együtt-PM, MSZP, DK és Civil összefogás által támogatott független polgármester jelölt.


Az amivarosunk.hu weboldal marad továbbra is szigetszentmiklósi közösségi oldal, természetesen folytatódik az eddigi fórumozás, szerkesztőségünk a fent említett okokból egy fővel bővült, hiszen a kampány idejére nekem kevesebb időm marad majd a honlapra.

 

Tisztelettel kérem a szimpatizánsaimat és szimpatizánsainkat, hogy amennyire van lehetőségük, támogassák a kampányomat, kampányunkat!

 

A mottóm továbbra is: "A képviselő van a lakókért és nem a lakók a képviselőért!"

 


Bővebb információt a döntésemről és a kampánnyal kapcsolatban a hamarosan megjelenő újságunkban olvashatnak, amelyet a postaládákba szórunk ki.

 

Örömmel várom a segítők jelentkezését a nadzsi1@nadzsi1.info címen vagy a 06-20-491-99-07 –es telefonszámon.

Blogom címe, ami lájkolható: www.nadzsi1.info

 

Lájkolja Ön is az szigetszentmiklósi összefogás oldalát, hogy naponta friss információt kapjon rólunk:

 

www.facebook.com/osszefogas.szigetszentmiklos (vagy írja a keresőbe, hogy „Szigetszentmiklós választ”)

 

Tisztelettel: Nagy János (Nadzsi1)

 

Az önkormányzati választás nem a pártokról szól, hanem a városlakókról és a városunkról!

Nem csak én láttam úgy, hogy hibás a választókerületek kialakítása

2014. május 11. 22:47

 

 

Talán van még olyan olvasó, aki emlékszik arra az irományomra, amiben leírtam azt és természetesen problémásnak tartottam, hogy Szigetszentmiklós két különböző pontja egy választókerületnek számít.(Aki esetleg nem emlékszik rá, itt elolvashatja: klikk ide!)

 

Nos a sors engem igazolt és már át is variálták a választókerületek határait. Igaz, az új felállásba is bele lehet még kötni, de ez már elfogadhatóbb, mint a jelenlegi ciklus körzetének határai.

 


Íme az új térkép a határokkal. Már tanulmányozom is!

 

Fontos kihangsúlyozni, amivel tulajdonképpen én is érveltem (csak nem tudtam, hogy még törvény is van rá), hogy a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 306/A. § (2) bekezdése alapján az egyéni választókerületeket úgy kell kialakítani, hogy azok összefüggő területet alkossanak.

  Tehát a jelenlegi határokat módosítani kellett.

 

Így született meg 2014. március 31-ével az a határozat, amelyben már Lakihegy nem tartozik bele a 3. körzetbe. Azért lássuk be, hogy ezt a törvényt nem véletlenül hozták.

 

Így a 3. számú VK (ami engem érint) mostantól Csepeltől (Üdülősor) a Kis-Duna mentén végig Szigethalomig tart. A változás csupán annyi lett, hogy Lakihegy helyett a Buckából toldottak be területeket, mégpedig Bucka déli részét (Szigethalom határával), illetve végig a vízparti részt.

 


3. VK központi része


Ezért kérném a város lakóit, hogy akik az alábbi utcákban laknak és szimpatizálnak az elmúlt 5 éves városért és lakosságért tett munkásságommal, illetve az amivarosunk.hu weboldal munkásságával, valamint szeretnének egy kis vérfrissítést a jelenlegi önkormányzatba, jelentkezzenek nálam a nadzsi1@nadzsi1.info címen, vagy Facebook-on privát üzenetben:

 

Ádám Jenő Sétány
Aranyhomok utca
Árvalányhaj utca
Avar utca
Bíró Lajos út
Boglya utca
Borsika utca
Ciklámen utca
Cirbolya utca
Czuczor sziget
Csépi út (déli része)
Cserje utca
Csuka utca
Duna sor
Éden utca
Emelkedő utca
Fasor köz
Fasor köz
Fenyő utca
Gomba utca
Gyökér utca
Gyöngyvirág utca
Hajnal utca
Hajóköz
Hajós utca
Harcsa köz
Horgász köz
Horgász utca
Horváth köz
Hóvirág utca
Huszár utca
Jácint utca
Jázmin utca
Juhar utca
Kakukkfű utca
Kálmán köz
Kankalin utca
Kapitány utca
Kárász utca
Kazinczy utca
Keszeg utca
Kincsem utca
Lejtő utca
Liget utca
Madarász utca
Május 1. sétány
Margaréta utca
Matróz utca
Muskátli utca
Nádas utca
Napraforgó utca
Nefelejcs utca
Orion utca
Pákász utca
Pántlika utca
Parány utca
Patkó utca
Pipacs köz
Pipacs utca
Platán utca
Polgár utca
Ponty utca
Rákóczi út (Dunaharaszti út és a sín közötti része)
Rét utca
Rév köz
Rév sor
Rév út
Rezeda utca
Rózsa utca
Sáfrány utca
Sás utca
Strand utca
Süllő utca
Szabolcska utca
Százszorszép utca
Szegfű utca
Szilágyi Lajos út
Tavirózsa utca
Tulipán utca
Tűzoltó utca
Üdülő köz
Üdülő sor
Vadvirág utca
Vasút sor
Vasútsor utca
Virág köz
Viza utca
Zápor utca
Zátony utca
Zivatar utca
Zsombék utca
Ádám Jenő Sétány  
Aranyhomok utca  
Árvalányhaj utca  
Avar utca  
Bíró Lajos út  
Boglya utca  
Borsika utca  
Ciklámen utca  
Cirbolya utca  
Czuczor sziget  
Csépi út déli része
Cserje utca  
Csuka utca  
Duna sor  
Éden utca  
Emelkedő utca  
Fasor köz  
Fasor köz  
Fenyő utca  
Gomba utca  
Gyökér utca  
Gyöngyvirág utca  
Hajnal utca  
Hajóköz  
Hajós utca  
Harcsa köz  
Horgász köz  
Horgász utca  
Horváth köz  
Hóvirág utca  
Huszár utca  
Jácint utca  
Jázmin utca  
Juhar utca  
Kakukkfű utca  
Kálmán köz  
Kankalin utca  
Kapitány utca  
Kárász utca  
Kazinczy utca  
Keszeg utca  
Kincsem utca  
Lejtő utca  
Liget utca  
Madarász utca  
Május 1. sétány  
Margaréta utca  
Matróz utca  
Muskátli utca  
Nádas utca  
Napraforgó utca  
Nefelejcs utca  
Orion utca  
Pákász utca  
Pántlika utca  
Parány utca  
Patkó utca  
Pipacs köz  
Pipacs utca  
Platán utca  
Polgár utca  
Ponty utca  
Rákóczi út (Dunaharaszti út és a sín közötti része)
Rét utca  
Rév köz  
Rév sor  
Rév út  
Rezeda utca  
Rózsa utca  
Sáfrány utca  
Sás utca  
Strand utca  
Süllő utca  
Szabolcska utca  
Százszorszép utca  
Szegfű utca  
Szilágyi Lajos út  
Tavirózsa utca  
Tulipán utca  
Tűzoltó utca  
Üdülő köz  
Üdülő sor  
Vadvirág utca  
Vasút sor  
Vasútsor utca  
Virág köz  
Viza utca  
Zápor utca  
Zátony utca  
Zivatar utca  
Zsombék utca  

 

Térkép megtekintése (3. VK-t kell keresni): klikk ide!

 

Természetesen aktivisták jelentkezését is örömmel fogadom, de egyelőre szeretnék személyesen is beszélgetni azokkal, akik az alábbi utcák lakói és nem elégedett a jelenlegi képviselőjük munkásságával. Folyamatosan keresem fel az eddig jelentkezett és ajánlott személyeket, hogy információhoz juthassak, mely utcában milyen problémája van a lakosságnak. Várok minden információt, tanácsot és ötletet. Hiszen mindenképp be szeretnék jutni az önkormányzatba. Ott pedig be szeretném mutatni, hogy lehet a lakosságot is képviselni, hiszen nem a lakók vannak a képviselőért, hanem a képviselő a lakókért.

 


Bucka e részét is a 3.VK-hoz csatolták

 

Tudom, még messze van az önkormányzati választás, addig sok víz folyik le a Dunán, de szeretném tisztán látni a lakosság igényét, véleményét.

Nekem már az is nagy segítség, ha erről a lakók beszélnek egymás között (rokonoknak, szomszédoknak, barátoknak). Nem vagyok megélhetési politikus, aki ismer, az tudja, hogy közösségépítő személy vagyok és csak akkor vagyok elégedett, ha a többség is az. Nem gondolom úgy, hogy azzal kell kampányolni, amit én látok jónak, hanem szerintem inkább azzal, ami a lakosság valós igénye. Persze ezeket a problémákat csak úgy lehet megoldani, hogy a többség elfogadja a kampányban tett ígéretemet és azok az ígéretek végrehajthatóak.

 


Bucka déli része is a 3.VK-hoz került

 

Bízom a közös munka sikerében, bízom a lakosság józan eszében!

 


Újra beindul a nadzsi1.info blogom

2014. március 22. 08:06

Üdvözlöm az oldalamon!

Tavaly (2013-ban) már tesztüzemként elindítottam ezt a honlapot, de a technika ördöge és egyéb elfoglaltságaim miatt sajnos mellékvágányra került ez az oldalam.
Célom a honlap beindításával nem más, minthogy jobban megismerjen Szigetszentmiklós lakossága.

Nagy János vagyok, egy gyermek édesapja. 10 éve lelkes szigetszentmiklósi állampolgár. Többen az amivarosunk.hu weboldal tulajdonosa (és adminja) személyében ismertek meg a városban.

 

Nagyon lelkemen viselem a város ügyes-bajos dolgait, így az átlag állampolárral ellentétben kissé aktívabb életet folytatok a város és a város lakossága érdekében.

Ez a blog abban fog segíteni, hogy a saját véleményemet és a körülöttem zajló eseményeket megosszam a tisztelt városlakókkal, mert céljaim vannak....

Kérem, hogy amennyiben szimpatizál velem, kövesse a nadzsi1.info oldalamat (is)!

Talán egyedüli város vagyunk az országban... nem kéne változtatni?

2014. március 14. 01:00

Sokan nem is tudják, hogy Szigetszentmiklós egyik különlegessége az, hogy van olyan körzete, amely a város két különböző pontján van, de egy választási körzethez tartozik.

Ez pedig nem más, mint a 3. számú VK. Aki nem tudná, az az Üdülősortól egészen a "Papp-sólyapályáig" (pár évvel ezelőtt Papp István sólyapályát építtetett, majd a büntetést az önkormányzattal akarta kifizettetni. Ekkor lett a neve a hajóleállónak Papp-sólyapálya az utca emberei között) tartó rész a Kis-Duna partjától a Hévtöltésig amihez még Lakihegy is hozzá tartozik. Bizony-bizony. A Kis-Duna (Szigetszentmiklós keleti része) és a Duna (Szigetszentmiklós nyugati része) is egy körzetbe tartozik, annak ellenére, hogy annak fizikailag nincs köze egymáshoz, hiszen több kilóméter távolság van a két városrész között. No de nem csak fizikailag, hanem a városrészek problémai miatt sem hasonlítanak egymásra.

Mégis mi kéztette 4 évvel ezelőtt a városvezetést arra, hogy ezt a két különböző pontot  egy körzetté varázsolja? (mintha Gyulát és Sopront egy városnak nyilvánítaná a Parlament)


Ennek nagyon egyszerű magyarázata van. 4 évvel ezelőtt Papp István (a körzet képviselője) nem a legjobb hírnevében volt a választókörzete lakosai szemében, hiszen sok volt a probléma, amit nem oldott meg, illetve nem a körzetében élő lakók igényével foglalkozott. Ezért a városvetés egy frappáns húzással állt elő. Mivel Lakihegyen akkor sok új lakó volt (köszönhető a városvezetés azon politikájának, hogy mindenhova lakóparkokat, társasházakat hagytak építtetni) és a Fidesz országosan népszerű párt lett, ezért az új körzeteket már nagyszerűen kisakkozta, hogy Pappnak legyen esélye az új körzetében?

 


Papp István passziánszozik ülés közben. Fotó forrása: szigetszentmiklós.jobbik.hu

 

Hogy miért kellett átalakítani a körzeteket?

Azon kívül, hogy Papp bennmaradhasson a testületben, új törvény mondta ki, hogy kevesebb önkormányzati képviselő ülhet be az önkormányzatba, így mindenképp át kellett alakítani a körzeteket. Mivel a szomszédos körzetek képviselői mind fideszesek és erősek voltak, így ahelyett, hogy a logikát követték volna (tehát a szomszédos területeket csatolták volna hozzá), valószínűleg rájöttek, hogy olyan városrészt kell csatolni, ahol nem fideszes képviselő/induló a legerősebb. Így lett aztán Lakihegy kiválasztva. Hiszen tudták mondani, hogy valamikor ez is egy körzet volt, most újra az lesz. Lakihegyen köztudottan Hrabovszky András (SzöSzi) volt a legerősebb, hiszen ő helyi volt, akit sokan ismertek és szerettek. Aztán bejött a matematika. Üdülősoron Molnár János (független-MSZP) kiütéssel megverte Pappot, amire a Fidesz számított is, de a délebbi részén a keleti körzetnek Papp volt az erősebb, hiszen ott laktak a rokonok és barátok is. Lakihegyen pedig bejött a politikai matematika, mert Hrabovszy annak ellenére, hogy sok szavazatot kapott, a Fidesz népszerűségének köszönhetően Papp István hajszál híjján megnyerte a választókörzetet. Így újra (sokadik alkalommal is) ő kepviselhette a következő 4 évre a lakókat (papíron).

 


Íme a 3.VK Nem érdekes, hogy a város két különböző pontja lett egy körzet? (forrás: fideszes kampányújság 2010-ből)

 

Azóta 4 év telt el. Érdemes egy kicsit visszaemlékezni a dolgokra, hiszen ősszel (ha nem módosítja meg a kormány a dátumot) újra önkormányzati választás lesz.

 

Részlet a 4 évvel ezelőtti kampányújságból

Lássuk, mit ígért nekünk Papp István, mint a körzet képviselője (és jelöltje) (pirossal a saját megjegyzésem):

 

"VÁLLALÁSAIM, MELYEKET SZÁMONKÉRHET RAJTAM!"

-A testvérvárosi kapcsolatokat bővítése; iskolások, képzőművészek, zenészek kiutaztatása testvérvárosainkba (Eddig is tudtuk, hogy a testvérvárosi látogatások a kedvenc időtöltése, de ez egyáltalán nem körzeti képviselő feladata. Ez bizottsági munka, de köze nincs egy területi képviselő munkájához, maximum csak akkor, ha meg kell szavazni a testületi ülésen a ráfordított pénzt. Persze bele kellett valamit írni, hiszen 1-2 mondant nem csengett volna túl szépen egy kampányanyagban)

-Játszótér építése Lakihegyen, utak aszfaltozása, fokozott védekezés az árterületen (Nos ennek már van köze egy képviselő munkájához, de meg tudja valaki mondani, hogy megépült-e a játszótér Lakihegyen? Le lettek aszfaltozva az utak? Az árvízvédelemnél megtett mindent, amit el lehetett tőle várni?)

-Az Üdülő soron a csatornahálózat mielőbbi megépítése, valamint a Duna part szépítése (Ezügyben üdülősori olvasóinkra hagyom a válaszadást. A vízpart pedig semmivel nem lett szebb, no de bárki javítson ki, ha tévedek.)

-Földutak aszfaltozása, a közbiztonság javítása (Papp Győzelme után újra leaszfaltoztak egy-két utat. A körzetében /a házától pár utcasaroknyira/ már nem jutott normális útburkolat, no de még közvilágítás sem. Van olyan utca, ahol óriási gödör van, esős időben pedig szinte lehetetlen gyalog közlekedni.)


-A sportcsarnok, iskola és óvoda megépítése 2013-ra (Nagyon jól hangzik ez az ígéret. Csak ezzel megint az a probléma, hogy nem körzeti téma, inkább bizottsági. Persze épült azóta óvoda és sportcsarnok /más körzetében/, de az iskola még mindig nem épült meg. No de Róma sem egy nap alatt épült meg.)

 


Szeretnék kicsit tovább menni. Csemegézzünk a 8 évvel ezelőtti kampányából, hátha többet (és szebbet is) meg tudunk róla

 

"Amit nem sikerült megvalósítani az a térfigyelő rendszer megépítése. Sajnos ennek a rendszernek a folyamatos fejlesztése nagyon sok pénzbe kerül ezért egy kissé lassabb ütemben, megy az építés, mint ahogy szeretnénk. A következő évi programban azonban már szerepel kettő darab kamera kihelyezése a körzetemben."

Az az érzésem, hogy 8 év alatt semmi nem változott. Nem tudok kamerákról, de ha valamelyik lakó tud, feltétlenül írja le kommentben. Arról sem tudok, hogy ösztönözte volna a kamerák kiépítését. Egyet tudok, hogy amikor (a honlapunkon felmerült ötlet alapján) a testületben felvetették az Árpád park  (hétköznapi nevén Kőpark) bekamerázását, a legtöbb képviselő azt nem tartotta fontosnak. Vajon Papp István felszólalt a bekamerázás ügyében? Esetleg 8 év alatt megváltozott a véleménye? Talán a testvérvárosi kapcsolatok fenntartása miatt nem volt ideje 8 évig ezt a témát felvetni?

 


"Mint Önök is tudják választókörzetem egészen Csepel határáig, húzódik és ebből adódóan én a problémák szempontjából két részre osztanám a körzetem. Az egyik a belső Választási körzet, mely a városhoz közelebb esik, a másik az üdülősor és körzete. Nagyon nem szeretem az ilyen megosztottságot, de sajnos az üdülősoron élő választóimnak egész másak a problémái, mint az úgynevezett belső lakótársaimnak."

Juj de érdekes. Ha nem szereti az ilyen megosztottságot, akkor miért ment abba bele, hogy Lakihegyet is hozzátegyék a körzetéhez? Kellett neki "még egy púp a hátára"? Ez is inkább afelé irányítja gondolatomat, hogy a lakihegyi rész csatolása csupán matematikai művelet volt a párt részéről.

 


"Tudom, sokszor úgy érzik, hogy Ők ki vannak rekesztve a város életéből, a fejlesztésekből stb. Gyermekeiket kénytelenek Csepelre hordani óvodába, iskolába. Már ez önmagában is egy külön nagy probléma, hisz az elmúlt években számtalan szülő keresett meg, hogy segítsek az óvodai elhelyezésben, mert Csepellel nézeteltérések voltak. Nagyon örültem mikor a problémát meg tudtuk oldani.
Amennyiben ismét bizalmat szavaznak számomra akkor terveim között szerepel, hogy ezt az úgynevezett kirekesztés érzetét valamilyen szinten feloldjam, és azon szeretnék dolgozni, hogy az üdülősoron élők is érezzék, hogy a városunk megbecsült polgárai."

Még egy "öngól" (fideszes focistáink szavaival élve), hiszen nemrég pont Papp István nyilatkozott a helyi rádiónak, hogy micsoda jó hír az, hogy Csepelre hordhatják a miklósiak a gyerekeiket. (Az önkormányzat annyira belement a lakóparkok építésébe, hogy a város gyermekeinek már nem maradt hely óvodában, bölcsödében és iskolában. Pedig ez annyira egyértelmű.. ha növeljük a lakosság népszámát, akkor növelni kell az ilyen intézmények férőhelyeit is.)

Részlet a városszépítésből:


Felirat (már 8 éve) egy forgalmas városrészen: "Hurrá Pityu alig polgármester. Fogtok még sz*pni! Király a Fidesz!"

 

A kérdésem a következő: van még egy város, ahol a két különböző városrész egy körzetnek számít? Nem szeretné az Önkormányzat ezt az egész térképet átalakítani úgy, hogy a körzetek egy-egy összefüggő terület lehessen? Ez a megoldás kinek jó? A pártoknak? A lakóknak? A képviselőknek? Mert szerintem egyiknek sem!

 

Nem titok. Indulni fogok a körzetben és be fogom bizonyítani, hogy egy választási körzet képviselőjének elsősorban a lakóit kell képviselni, nem pedig a pártok és a magánérdekeket. Fontos dolog a testvérvárosi kapcsolattartás is, hiszen kell a diákoknak, nyugdíjasoknak az ilyen lehetőség, amit egy ilyen kapcsolat nyújtani tud. Viszont mindenesetre első a lakó (akit képviselünk) és csak azután a többi dolog képviselete.

 

Nekem nincs személyes problémám a képviselővel szemben. Tudom, hogy nem szeret és azt is tudom, hogy az amivarosunk.hu weboldalt sem. 3 évig jártam bíróságra, hogy bebizonyítsam ártatlanságomat a vádjával szemben, amit meg is nyertem. Engem nem románozott le. Engem nem sértegett nyílvánosság előtt. Ezért nekem nincs is problémám vele. Én csak azt szeretném, hogy a körzetet, ahol élek, ne ő képviselje. Maradjon felőlem bizottsági tag, járja körbe nyugodtan a testvérvárosainkat. Főzzön halászlevet a halászléfőző versenyen, járjon jachtozni (, de ne a Kis-Dunára, hanem az Adriára). Én csak azt kívánom, hogy mindenki nyugodtan éljen a másik mellett, mert nem maradunk örök fiatalok. Ha morcosan élünk, az egész életünk olyan lesz. Egy vidámabb és szebb városrészben szeretnék lakni, de ott őt nem tudom elképzelni képviselőnek.

 

Nagy János (Nadzsi1)


Forrás: amivarosunk.hu

 

Ezt a cikket még március 14-én írtam az amivarosunk.hu weboldalon.

Óriásplakátot mindenhova? /Saját véleményemmel kiegészítve/

2014. március 10. 01:00

Az alábbi levelet kaptuk az egyik olvasónktól 2014.03.05-én:

Sziasztok! Most láttam meg, hogy a Május 1. utcai Duna-parti lejáróhoz óriásplakátot csináltak! Csak szerintem rondítja el környezetét?!?! Nem valami idilli...

 

A csatolt fénykép megérkezése után még nem tudtuk, hogy a politika lehet a háttérben, hiszen 1-2 évvel ezelőtt még szó volt arról, hogy a városvezetés jobbmódú része ide jachtkikötőt szeretne építtetni, ezért úgy véltük, hogy lehetséges az, hogy ez egy beruházásokkor használatos felület szerkezete lesz.

Mivel tisztában voltunk vele, hogy a választások idején (főleg) a Fidesz szeretettel használja az óriásplakátok adta reklámozási lehetőségeket, ezért egy esetleges fideszes kampányplakát helye is felmerült bennünk. Mindenesetre kivártuk, hogy fejlesztés lesz-e az elhagyatott Dunaparton vagy csak egy újabb fideszes plakát kerül kihelyezésre. Sajnos a tákolmány szerkezetéből kiindulva érezhető volt, hogy nem beruházás miatt tették ki a Dunára néző látkép elé a szerkezetet, hanem pártkampány miatt.

Hogy ez a plakát ott tényleg jó helyen van-e? Döntse el mindenki. Most már legalább a gondozatlan terület közepén Bóna mosolyoghat ránk... talán választás után beruházást is fognak rajta mutatni, de egy biztos. A körzet Fideszes képviselőjének lesz óriásplakát helye és szembe nézhet velünk majd az önkormányzati választáson immáron óriási méretben is :)

 

Kérdésünk olvasóinkhoz: Szigetszentmiklóson ki engedélyezi a reklámtáblák elhelyezését/működtetését? Miért pont most került ide egy óriásplakát?

Forrás: amivarosunk.hu

 


 

Saját megjegyzésem:

Eléggé bicskanyitogató, hogy a városban szinte már mindehol Bóna mosolygós borostás arcát kell néznem. A cikkben említett parti rész pedig annyira elhanyagolt és igénytelen terület, hogy oda még kellett ez az összetákolt gányolt munka.

Sajnos az olvasó által beküldött fényképen nem látni rendesen, de kábé oly igénytelen maga a keret, mint a környezet.

Egayes információk szerint fideszes képviselőnek is van köze ahhoz a telekhez. Ez a hely régen Szigetszentmiklós egyik legfelkapottabb helye volt. Most csak egy "dzsindzsás" található ott. Kerítéssel körbe van ugyan véve, de bárki parkolhat oda. Úgy tudom, hogy ez egy magánterület, de oly rendesek a városvezetők és a tulaj, hogy "parkolóként" is használhatja a lakosság.

Régebben szó volt ott Jachtkikötő építésének tervéről is, aminek tervrajzát Becz Péter (Fidesz-Polgári kör) képviselő mutogatott még a hév állomáson, amikor azt felújítottuk mi lakosok.

Szerencsére (még) nem lett jachtkikötő.

Tudjuk, hogy a körzet képviselője (Papp István, Fidesz-Polgári Kör) imád jacht-tal (vagy motoros hajóval) menőzni, s talán ő örülne a legjobban annak, ha ott ilyen kikötő épülne. Én viszont mint kajakozó nagyon nem örülnék neki, de szerintem a horgászok sem. Így is elég vaj az nekünk, amikor az újgazdag száguld a vízen, mondván, hogy ő megteheti...

Szóval visszatérve az óriásplakátra.. nos minden nap elmegyek eme remekmű mellett és kínomban csak röhögni tudok. A tákolmánynak köszönhetően a Fideszes plakát már alig látható, hiszen rozsdásodik és szakad róla le a plakát egy része. Esküszöm, hogy nem én szaggatom, hiszen nekem semmi bajom a Fidesz indulójával és ellenbem a habzószájú fideszes öregasszonnyal, én nem szoktam letépkedni plakátokat...

Abban viszont biztos vagyok, hogy ez a tákolmány nem fog eltűnni az önkormányzati választásokig, mert kell Papp István arcához a nagy hely. S mivel ez jól látható akár a hévről is, mindenképp megtartja a Fidesz maguknak.

Szerintem ettől nem lesz több szavazatuk, de én szürke kis állampolgár ezt ugye nem tudhatom pontosan.. :)

Jobbikos lakossági fórum (margójára)

2014. január 01. 01:00

Még jó pár héttel ezelőtt meg volt hirdetve egy jobbikos lakossági fórum, ahol a közbiztonság volt a téma. Mindezt az önkormányzati lakossági fórum másnapjára szervezte a helyi jobbik.

Azt kell, hogy mondjam... szervezésben nem a legjobbak. Szerdai napon volt az önkoris fórum, talán arról írtam itt, de ha mégsem, akkor az amivarosunk.hu weboldalon elolvasható (illetve videón megtekinthető).

Nos ezzel a blogbejegyzéssel már régóta tartoztam magamnak, mert ami ott történt, nagyon mellbe vágott, illetve megfogadtam, hogy ha lesz egy kis időm, mindenképp be fogok róla számolni.

Sajnos a helyi jobbik a honlapján egy árva szóval sem számolt be róla, holott eléggé szokták pedzegetni, hogy mennyire fontos számukra is a helyi közbiztonság.

Nos éppen ezért mentem el én is....

Már a fogadtatás ütős volt számomra, hiszen a Sárgaház bejáratánál álló jobbikos csapat tagjaiból egy fő jó hangosan megjegyezte: "Jé, itt van a liberális Nadzsi is!". Azért kezet fogtam velük. A jobbikos önkormányzati képviselő kérdezte tőlem, hogy Joe bácsi jön-e. Sajna nem tudtam a választ, hiszen semmi közöm nincs Joe bácsihoz. Én felajánlottam előtte Joe bácsiéknak, hogy ha akarják, akkor elviszem a Kapocs-2310 kameráját, hogy erről is legyen vágatlan anyaguk, no de vagy nem akarták vagy nem tudták odaadni (amúgy meg én is késtem, hiszen melóból mentem oda). Ott tudtam meg, hogy Botond (a jobbik önkoris képviselője) külön meg is hívta Joe bácsit a fórumra. Mondjuk én csak az interneten tudtam meg, hogy lesz egy ilyen fórum és mint miklósi lakos, nagyon érdekelt, hogy a rendőrkapitányunk mit fog mondani. Hiszen a városunk úgy cseréli a kapitányokat, mint más a zokniát és mellesleg nem érzem biztonságban magam ebben a városban.

Mikor bementem, nagy megdöbbenésemre alig voltak látogatók. Az egész fórum csúszott (úgy kb. fél órát), mert a parlamenti jobbikos képviselő késve tudott jönni. Nagyon szimpatikus emberke amúgy, talán azért, mert ő is heves megyei.

Városlakók alig voltunk, a nézőtér jobb hátsó részén foglaltunk helyet. Melettem H.R.S. barátom, mögöttem az önkormányzat sajtósa, ő mögött pedig két civil, akiket az azelőtti lakossági fórumból ismertem fel. A nézőtér bal szélén ültek a jobbikosok. Ja igen, középen-hátul volt még két fő. Abból egy félidőben elment, a másik egy idősebb bácsi volt.

Elkezdődött a fórum. Igazából az előre megírt témákból csemegéztek a képviselők. Sajnos a rendőrkapitány nem tette tiszteletét, sem az önkormányzat adott bizottságának elnöke, így az asztalnál csak két fő ült, a parlamenti és az önkormányzati jobbikos képviselő. Botond részéről megtudhattuk ugyanazokat, amiket a honlapjukon olvashatunk nap, mint nap (ami a helyi "fizetett" médiánál pontosabb). A beszédek idejében Botond folyamatosan váltogatta a laptopján a helyi rádió honlapját és a helyi jobbikos weboldalt, amit mi kivetítőn tekinthettünk. A parlamenti képviselő inkább az általános heves megyei problémákat tudta sorolni, míg Botond a helyi honlapjukról már ismert témákat. A beszédeket hallva egy idő múlva az egyik városlakó szót kért, mondván, hogy ez egy lakossági fórum és ha az összes témát végighallgatja, akkor a végére elfelejti, hogy az első részhez mit is szerett volna szólni.

A beszédek inkább nem is a helyi dolgokról szóltak, hanem a büntetésvégrehajtásról, illetve valami bérbüntetésről is volt szó, hogy állítólag nyugat-Európában lévő ország Ukrajnában bérel börtönt, mert úgy olcsóbb. A fórum végén közölték velünk, hogy most már gyorsabban tegyük fel a kérdéseket, mert lejár az idő, illetve a heves megyei képviselőnek még Egerbe kell mennie. Na szóval úgy éreztem magam, mintha az önkormányzati fórumon lennék. Ismét feltettem a Facebook-ra, hogy ha valakinek van kérdése, akkor azt itt szívesen felteszem, talán kapunk rá választ. Igazából nem sok érdemleges válasz érkezett, hiszen a legtöbb a rendőrkapitányhoz szólt. Én bíztam abban, hogy ide is eljön a rendőrkapitány, nem csak oda, ahova a polgármester hívja. Sajnos nem jött el, de a képviselő úr azt mondta, hogy továbbítani fogja a kérdéseket felé.

Az előző napon, mikor az önkormányzati fórumon bejelentkeztem, mint az amivarosunk.hu weboldal tulajdonosa, megjegyzéseket kellett hallgatnom, miszerint én mindig "reklámozom" a honlapot. Kikérem ezt magamnak, hiszen csak annyi történt, hogy az amivarosunkon keresztül szócsöve lehettem egy-két lakónak. Arról már nem tehetek, hogy városunk egy-két képviselőjének ez már nem tetszik. Na mindegy, viszont az roppant rosszul esett, hogy amikor itt is felálltam és bemondtam a mikrofonba, hogy ki vagyok és milyen kérdéseket szeretnék feltenni (konkrétan csak annyit mondtam, hogy egy helyi honlapnak vagyok a tulajdonosa, aki összegyűjtötte a lakók kérdését), kiröhögtek. Hogy ez gúnyos vagy másmilyen röhögés volt, nem tudom. Egy biztos, nagyon rosszul esett. Főleg tőlük, hiszen előtte köszöntöttek "liberális nadzsi"-ként.

Az idős bácsi is felszólalt, hogy ő bizony nagyon izgul a "miépért". Megemlítette, hogy erre a fórumra is alig jöttek el az emberek. Mi ennek az oka, hiszen amikor ő még aktív miépes volt, akkor ez a terem teltházas fórumokat látott. A válasz többek között az volt, hogy az anyáknapi plakátokat a jobbik fórumplakátjára ragasztották, így sok emberhez nem jutott el a fórum híre.

Egy fontos kérdésre viszont nem kaptam választ és valaki a nézőtérről odakiabálta nekem, hogy majd megkapom utólag a választ. Pedig nem hiszem, hogy egy fél perc válaszadásra nem lettem volna méltó.

Ez a kérdés csak az volt, hogy mint más településen is, a Jobbik csinált egy úgynevezett riadóláncot. Itt van-e olyan, ha igen, hogyan lehet bekerülni. Ha nincs, akkor mikor lesz, ha lesz!?

Azért is vártam ezzel a kis beszámolóval, mert bíztam abban, hogy a fórumról olvashatok a helyi jobbik oldalán egy beszámolót, ahol erre a kérdésre is választ kaphatok.

 

forrás: nadzsi1.info

kapcsolódó bejegyzés: FB


Ezt a cikket az amivarosunk.hu weboldalról szedtem le, de eredetileg itt (a blogomon) jelent meg. Azért ez a visszacsatolás, mert ugye 2013-ban technikai okok miatt törlődött a blogom...

forrás: amivarosunk.hu